Diyarbakır şehidinin baba evine ateş düştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Diyarbakır şehidinin baba evine ateş düştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde PKK’lıların dün açtığı ateşle yaralanarak Asker Hastanesi’ne kaldırılan bir uzman çavuş bu sabah şehit oldu.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği, güvenlik güçlerinin PKK’lı terörist grupların yerleştirdiği barikatların kaldırılması ve kazdıkları hendeklerin kapatılması amacıyla operasyon sürdürülürken Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde açılan ateşle 3 asker yaralandı. Sur İlçesi’ndeki ekipler tarafından çatışma bölgesinden çıkaralarak Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralı askerlerden biri bu sabah saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit olan askerin uzman çavuş olduğu ve keskin nişancı tüfeği ile açılan ateş sonucu göğsünden yaralandığı ifade edildi. Bölgede operasyonlar devam ederken, yer yer çatışmalar sürüyor.
Diyarbakır şehidinin baba evine ateş düştü
BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

DİYARBAKIR’ın Sur İlçesi’nde, dün PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandıktan sonra bu sabah hastanede şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Göksel Cin’in, Zonguldak’ın Çalca Köyü’ndeki baba evine ateş düştü. Dün öğle saatlerinde Sur ilçe merkezindeki Hasırlı Mahallesi’nde PKK’lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyon sırasında açılan ateşte yaralanan 3 askerden Uzman Çavuş Göksel Cin, kaldırıldığı hastanede bu sabah şehit oldu. Şehit Göksel Cin’in Zonguldak’ın Çalca Köyü’ndeki ailesi acı haberle yıkıldı.
Diyarbakır şehidinin baba evine ateş düştü
3’üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi’nin de bulunduğu askeri konvoyun evlerinin önüne gelmesiyle şehidin annesi Azime Cin, babası Şaban Cin ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ağabeyi Şerif Cin, arkadaşlarına sarılarak gözyaşı döktü.
Diyarbakır şehidinin baba evine ateş düştü
Tuğgeneral Birol Şimşek, şehidin Bağkur emeklisi babası Şaban Cin’e acı haberi vererek başsağlığı diledi. Tuğgeneral Şimşek, ayakta güçlükle duran şehidin babasını sandalyeye oturtup elinden tutarak teselli etmeye çalıştı. 4 çocuğundan birini kaybeden Şaban Cin, bu sırada fenalaştı. Şaban Cin, ambulansa götürülerek müdahale edildi. Şehidin annesi Azime Cin de evin önünde sinir krizi geçirirken, diğer yakınları ve komşuları da kendilerini yere atarak ağladı. Kadın astsubay, şehit annesini teskin etmeye çalıştı.

Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. 4 yıllık Uzman Çavuş Göksel Cin’in, 2 ay önce nişanlandığı öğrenildi. Şehit Göksel Cin’in nişanlısının Kayseri’de oturduğu ve birlikte 1 ay önce köye ziyarete geldikleri belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...