Rusya'dan ABD'ye 'Magnitsky listesi' tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'dan ABD'ye 'Magnitsky listesi' tepkisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya, Amerikan yargı sisteminin beş temsilcisinin ülkeye girişine yasak getirdi.

Rusya'nın, ABD'nin "Magnitsky listesi"ni genişletme kararına tepki olarak Amerikan yargı sisteminin beş temsilcisinin ülkeye girişine yasak getirdiği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Barak Obama yönetiminin "Magnitsky listesi"ni genişletme kararına tepki olarak içlerinde eski Adalet Bakanı Alberto R. Gonzales ve eski Savunma Bakan Yardımcısı Douglas J. Feith'in de bulunduğu, Amerikan hukuk sistemini temsil eden 5 ABD vatandaşının Rusya'ya girişinin yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, Obama yönetiminin bu kararının iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verdiği kaydedildi. 

ABD'nin Magnitsky Yasası 

Hermitage Capital Management Fonu avukatlarından Sergey Magnitski'nin, 2009'da Rusya'da gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından ABD ve Avrupa ülkeleri, Rusya'nın gözaltı süresince gerekli önlemleri almadığını savunarak, sorumlu bürokratların cezalandırılmasını istemişti. 

Bu kapsamda 2012 yılında ABD'de kabul edilen Magnitsky Yasası, insan hakları ihlallerinde bulunduğu belirtilen Rus bürokratların ABD'ye girişinin engellenmesi de dahil bir dizi yaptırımların hayata geçirilmesini öngörüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...