Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çift kol naklinden sonra ilk açıklama geldi!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çift kol naklinden sonra ilk açıklama geldi!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Akdeniz Üniversitesi’nde 12 saatlik bir operasyonla gerçekleştirilen çift kol naklinin ardından Prof. Dr. Ömer Özkan, açıklama yaptı.

Türkiye’nin 4’üncü, Akdeniz Üniversitesi’nin 3’üncü çift kol nakli, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Antalya’da motosiklet kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Emin Konar’ın bağışlanan iki kolu, 2008 yılında balık avlamaya gittiği nehir kenarında bulduğu patlayıcının elinde patlaması sonucu iki kolunu kaybeden Adıyamanlı 31 yaşındaki Mustafa Sağır’a nakledildi. Dün öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 12 saat süren operasyonun ardından nakli gerçekleştiren ekip bugün öğle saatlerinde kamera karşısına geçti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Turhan, AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi AÜ Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve emeği geçen hekimler ameliyatı değerlendirdi ve hasta hakkında bilgiler verdi.
Çift kol naklinden sonra ilk açıklama geldi!
"HİÇ BİR SORUN YOK, ÖĞLEDEN SONRA SERVİSE ALINACAK"

Prof. Dr. Ömer Özkan, uzun zamandır ara verilmiş gibi göründüğünü ancak ara vermediklerini belirterek, "Bu tür nakiller değerli nakillerdir. Bu ülkede böyle nakillerin yapılması bizim için çok önemli. Kol nakliyle birlikte kalp, böbrek, pankreas nakilleri de yıldı ve 15’den fazla nakil iki gün içinde hastanede gerçekleştirildi. Hastamız 31 yaşında ve talihsiz bir kaza geçirmiş. Nehir kenarında balık avlarken bilmediği bir cismi karıştırırken patlaması sonucu kollarını 8 yıl önce kaybediyor. Yapılan bağışla çok şükür bu hastamız da kollarına kavuşmuş oldu. Şu anda 24’üncü saati görmedik ama hasta yoğun bakımda uyandırıldı. Öğlenden sonra da servise almayı planlıyoruz. Bu tip ameliyatlarda ilk görüntü önemlidir. Şu anda bir sorun göremedik. İlk 10 günlük dönem çok önemlidir. Bu nedenle yakın gözlem altında tutulacaktır" dedi.
Çift kol naklinden sonra ilk açıklama geldi!
"KARACİĞER NAKLİ GİBİ ÇOK KOLAY VE GÜZEL OLDU"

Prof. Dr. Özkan, her nakilde hastanın hayatını kaybetme riskinin olduğunu da belirterek olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için çok fazla gayret gösterdiklerini söyledi. Yüz nakli bekleyen hastaların da olduğunu ancak önceliklerinin 43 kol nakli bekleyen hasta olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan şöyle konuştu:

"Her nakilde hayatını kaybetmesi riski vardır hastaların. Bu hastaların diğerlerine göre daha titiz davranmaları lazım. Basit bir gribi ağır atlatabilirler. Bunların önlemlerini biz yakın takiple izliyoruz. Birinci yılın sonunda çok iyi bir şekilde kullanabilecek. Yeni yüz nakillerine her zaman hazırız. Önemli olan 43 hastamız çift kol nakli bekliyor. Önceliğimiz onları biraz rahatlatmak. Karaciğer nakli gibi rahat bir nakil yaptık. Sanırım artık bu ameliyatlara alıştık. Her şey uyuşmuştu ve çok güzel oldu" dedi.

Doç. Dr. Özlenen Özkan ise donör konusunda bağış yapacak ailelere tavsiyede bulunarak, "Aileler donör olarak bağış yaptıkları zaman cenazelerini eksik teslim alacaklarını düşünüyor. Ancak böyle bir şey söz konusu değil. Diş hekimi arkadaşlarımız tarafından protezler hazırlanarak takılıp öyle teslim ediliyor yakınlarına" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, bu türden operasyonların Akdeniz Üniversitesi hastanesinde gerçekleştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...