Muhammed Alluş: Biz rejimle ortak hükümet kurmak istemiyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muhammed Alluş: Biz rejimle ortak hükümet kurmak istemiyoruz

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye barış görüşmeleri için Cenevre'de bulunan muhalif gruplardan Ceyşul İslam'ın lideri Alluş, "Biz rejimle ortak hükümet kurmak istemiyoruz" dedi.

Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyeti ile rejim arasındaki dolaylı görüşmeler tıkanma aşamasına gelirken, Cenevre'de bulunan Alluş, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Muhaliflerin talep ettiği ön şartlarla ilgili adım atılmaması nedeniyle tıkanma aşamasına gelen görüşmeler hakkında Alluş, "Biz rejimle ortak hükümet kurmak istemiyoruz. Bizim, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile sorunumuz yok, sorunumuz rejimle" dedi.

Alluş, "Muaddamiye ilçesine giren yardımlar yeterli değil sadece o ilçe değil Suriye'de 22 bölge abluka altında. Bazı bölgelere yardımların ulaşması, rejimin attığı pozitif bir adım olarak değerlendirilebilir" şeklinde konuştu.

De Mistura, dün yaptığı açıklamada, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde başarısızlık ihtimalinin olduğunu ifade ederek, "Görüşmeler bu sefer de başarısız olursa Suriye için artık umut kalmayacak" demişti. 

Mistura, "Tarafların birbirinden nefret ettiği, birbirine güvenmediği bir ortamda görüşmelerinin başarısız olma ihtimali her zaman var, bu nedenle de krizin çözümü için her türlü çabanın gösterilmesi gerek" ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...