Ve Ersan Çin'de

Düzenleyen:
Ve Ersan Çin'de

SPOR Haberleri

Genç stoperin 1 haftadır ısrarla Çin'e gitmek istemesi üzerine pes eden siyah-beyazlı yönetim, oyuncunun Hebei China Fortuna transferine onay verdi.

HÜSEYİN EROĞUL

Sezon başından beri Çin takımlarının ısrarla istediği Beşiktaş'ın stoperi Ersan Adem Gülüm, Hebei China Fortuna takımına transfer oldu. Ersan Gülüm için cazip bir teklif sunan Çin ekibi oyuncuyu ikna etmeyi başardı. Genç stoperin de bu takıma gitmek için bir haftadır ısrar etmesi üzerine oyuncuyu bırakmak istemeyen Beşiktaş Yönetimi mecburen transfere onay verdi. Daha önce Demba Ba'nın formasını giydiği Shanghai Shenhua takımından gelen 5.5 milyon avro teklifi 7 milyon avroya yükselten Hebei China Fortuna mutlu sona ulaşan taraf oldu. Siyah-beyazlıların Ersan Adem Gülüm'ün satışına razı olmasında en önemli etkenin Marcelo Guedes ve Alexis Delgado gibi 2 stoperle alarak defans hattını güçlendirmesi olduğu öğrenildi. Bu transferde genç stoperin  3 yıl için 10 milyon avro alacağı belirtilirken, oyuncunun 1-2 gün içinde Hebei China Fortuna'ya imza atacağı ifade edildi.
Sırrı Avustralya pasaportu
Çin kulübünün Ersan Adem Gülüm’de ısrar etmesinin altında Avustralya pasaportuna sahip olması yatıyor. Çin Ligi'nde yabancı sınırlaması olduğu için kulüpler “Asya Futbol Federasyonları”na üye ülkelerin futbolcularıyla yabancı yasağını delebiliyor. Çin’deki ara transfer şubat ayı sonunda biteceği için Ersan transferi UEFA’nın 1 Şubat’ta biten “ara transfer” takviminden de etkilenmiyor. Avustralya ve Türkiye pasaportları bulunan başarılı stoper, Türk Milli Takımı’nı tercih ettiği için EURO 2016 finallerinde forma giyebilecek. Beşiktaş'ın dün yaptığı akşam idmanına çıkan Ersan transfer gelişmeleri üzerine 19.30 sularında Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nden ayrıldı. 2010 yılında Adanaspor'dan transfer ediler Ersan, siyah-beyazlı forma ile 129 maçta görev alırken 3 gol atmayı başardı. Bu süre zarfında Beşiktaş forması ile 40 sarı 1 kırmızı kart gören Ersan takım kaptanlığına kadar yükselmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...