Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polikliniklerde ek mesai başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Polikliniklerde ek mesai başladı

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde devlet hastanelerinde 1 Şubat'tan itibaren başlattığı ek mesai uygulaması sonuçlarını vermeye başladı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı il merkezinde Dörtçelik Çocuk Hastalıkları, Çekirge Devlet Hastanesi, ilçelerde ise Gemlik Devlet ve İnegöl Ağız ve Diş Merkezinde başlatılan uygulamada mesai saatlerinden sonra açık olan polikliniklere hasta müracaatları almaya başlarken Çekirge devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur, "Gündüz mesaide olup çalışan hastalar için hafta içi her gün saat 5 ile 8 arası poliklinik hizmeti başlattık. Zübeydehanım Doğumevinde kadın doğum polikliniği olmak üzere toplamda 12 branşta hizmet veriyoruz. İki günde yaklaşık bin hastamız oldu. Bu hastalarımızın yüzde 10’una tekabül ediyor. Böylece acildeki hasta yükümüzde azalmaya başladı. Uygulamanın duyulmasıyla bu sayının artacağını tahmin ediyoruz. Önemli olan hastalarımızın mutluluğudur” dedi. 
Günlük 5 ile 6 bin kişiye poliklinik, yaklaşık bin 500 kişiye de acil sağlık hizmeti verilen Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan uygulama da poliklinik ve acil servis yükünün azaltılması hedefleniyor. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...