Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brezilya'da Zika virüsüne karşı ulusal seferberlik kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Brezilya'da Zika virüsüne karşı ulusal seferberlik kararı

DÜNYA Haberleri  / AA

Brezilya Cumhurbaşkanı Rousseff, Zika virüsünün bulaşmasına neden olan sivrisineklerle mücadele için ulusal seferberlik başlattı. Haşerelerle mücadelede binlerce asker ve kamu görevlisinden destek alınacak.

BBC'nin haberine göre, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, hamile kadına bulaşması halinde yeni doğan bebekte beyin hasarına neden olduğu düşünülen Zika virüsünün yayılmasına yol açan Aedes türü sivrisineklerle mücadele kararı aldı. 

Zika virüsüne karşı henüz bir aşının bulunmadığını ve bu hastalığın yayılmasını engellemek için tek yolun sivrisineklere karşı gayretli mücadeleden geçtiğini vurgulayan Rousseff, bu kapsamda, cumartesi günü ulusal seferberlik başlatacaklarını duyurdu.

Rousseff, sivrisineklerin çoğunlukla evlerin içinde ya da yakınında ürediğinin altını çizerek, ulusal seferberlik boyunca binlerce asker ve kamu görevlisinin, evlerdeki ve iş yerlerindeki haşerelerin kökünü kazımak için uğraşacaklarını bildirdi.

Bu savaşın kaybedilmemesi gereken bir savaş olduğunu ifade eden Rousseff, "Bu savaşı kazanmalıyız. Ülkedeki herkesin desteğine ve iyi niyetine ihtiyacımız var. El ele verin, ailenizi ve çevrenizi kazanılması gereken bu savaş için seferber edin" dedi.

Rousseff, özellikle annelere ve anne adaylarına seslenerek, "Sizi korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız, mikrosefali (nöro-gelişimsel bozukluk) rahatsızlığı olan çocuklara ve ailelerine destek olmak için de elimizden geleni ardımıza koymayacağız" şeklinde konuştu.

"Brezilya, Zika ile ilgili verileri  paylaşmıyor"

Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD sağlık yetkilileri, AP haber ajansına yaptıkları açıklamada, Brezilya'nın yeterli numune ve veriyi paylaşmadığını, bu nedenle Zika virüsünün kesin olarak mikrosefaliye neden olup olmadığını belirleyemediklerini kaydetti.

Araştırmacılar, ABD ve Avrupa'daki laboratuvarların veri sıkıntısı çektiğini ve bu durumun da testleri, ilaç ve aşı geliştirme çabalarını zora soktuğunu belirtti. 
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...