Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli sığınmacılara 1,2 milyar sterlinlik ek yardım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli sığınmacılara 1,2 milyar sterlinlik ek yardım

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Başbakanı Cameron, ülkesinin Suriye'dekiler ile Suriye'nin komşu ülkelerindeki sığınmacılar için 1,2 milyar sterlinlik ek yardımda bulunacağını duyurdu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin Suriye'dekiler ile Suriye'nin komşu ülkelerindeki sığınmacılar için 1,2 milyar sterlinlik ek yardımda bulunacağını duyurdu.

Cameron, bugün Londra'da, ülkesi, Almanya, Kuveyt, Norveç ve Birleşmiş Milletler'in (BM) birlikte ev sahipliği yaptığı "Suriye'ye ve Bölgesine Destek" başlıklı donörler konferansı öncesinde açıklamada bulundu.

Başbakan Cameron, Suriye içindeki Suriyelilere uluslararası yardım ile Suriye'nin komşu ülkeleri Türkiye, Lübnan ve Ürdün'deki Suriyeli sığınmacılara eğitim olanaklarının geliştirilmesi, istihdam oluşturulması ve insani koruma çerçevesinde 1,2 milyar sterlinlik bir fon oluşturulduğunu ve bu tutarın 2020 yılına kadar bölgeye aktarılacağını bildirdi.

Ülkesinin hali hazırda bölgeye 1,12 milyar sterlin yardımda bulunduğunu hatırlatan Cameron, söz konusu yardımlarla İngiltere'nin Suriye krizine en fazla insani destek sağlayan ikinci büyük bağışçı olduğunu kaydetti.

Suriye Donörler Konferansı'yla Suriye için 9 milyar dolarlık yardım toplanması amaçlanıyor. Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği konferansa, aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin de bulunduğu 70'den fazla ülkeden lider, uluslararası kuruluş, sivil toplum kuruluşu ve özel sektörden çeşitli firmaların katılımı bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...