G.Saray'ın rakibine Napoli darbesi

G.Saray'ın rakibine Napoli darbesi

SPOR Haberleri

Juventus'un önünde liderliğini sürdüren Napoli, Galatasaray'ın Avrupa'daki rakibi Lazio'yu 2-0 mağlup etti.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 23. haftasında lider Napoli, başkent deplasmanında Lazio'yu 2-0 yendi.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve hakem Massimiliano Irrati'nin yönettiği maça hızlı başlayan taraf konuk ekip Napoli oldu. Karşılaşmanın 24. dakikasında orta sahadan ara pasa hareketlenen Arjantinli golcü Gonzalo Higuain, topu takım arkadaşı Maria Callejon'a bırakarak, altıpasa geçti. Callejon da kendisine gelen pası tekrar Higuain'e çıkardı ve yıldız golcü topu biraz da şansının yardımıyla ağlarla buluşturdu: 0-1
Bu golden yaklaşık 3 dakika sonra ilk golün asistini yapan Callejon, yine orta sahadan derinlemesine gönderilen topa hareketlendi ve kaleci Marchetti'nin üzerinden topu aşırtarak, Napoli'nin 2. golünü kaydetti: 0-2

Mücadelenin ilk yarısı konuk takımın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. 
Karşılaşmanın ikinci yarısında maç normal şekilde devam ederken, 67. dakikada Laziolu taraftarların Napolili oyuncu Kalidou Koulibaly'e yönelik ırkçı ve Napoli takımına yönelik ayrımcı tezahüratları nedeniyle hakem Irrati, oyunu bir süre durdurdu. Bu sürede taraftarlara, ırkçı ve ayrımcı tezahüratlarda bulunmamaları yönünde anonslar yapıldı. Hakem Irrati, saha komiserleriyle bir süre görüştükten sonra oyunu kaldığı yerden devam ettirdi. 
Maçın son anlarında başka gol olmayınca Napoli, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Napoli, puanını 53'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü.
Napoli böylelikle galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Lazio ise 32 puanla 8. sırada kaldı.
Bu arada, karşılaşmayı Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli de izledi. Denizli'nin, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda iki hafta sonra karşılaşacakları rakipleri Lazio'yu dikkatle takip ettiği görüldü.
Öte yandan, Napoli taraftarlarının da bu sezon gol krallığında açık ara önde olan Arjantinli yıldız Higuain'e maç boyunca ayrı tezahüratta bulundukları gözlendi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...