Türkmendağı'nda saldırılara rağmen hayat devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkmendağı'nda saldırılara rağmen hayat devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin sahil kenti Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'nda yaşadıkları yeri terk etmek istemeyenler, hava saldırılarına rağmen günlük yaşantılarına devam ediyor.

Esed rejiminin, Rus savaş uçaklarının desteğiyle birçok Türkmen köyünü ele geçirmesi ve sivillerin yaşadığı kamplara bombaların düşmesi nedeniyle, tedirgin olan halkın bir bölümü sınır bölgelerine çadırlar kurdu. Cebel Ekrad bölgesinden kaçanların da bu bölgeye gelmesiyle yaklaşık 15 bine yakın kişinin ikamet ettiği Yamadi Kampı, Rus bombardımanından kaçanların sığındığı kamp haline geldi.

Saldırılardan kaçan genellikle kadın, çocuk ve yaşlılar Türkiye'ye sığınırken, bölgede kalan ve kışın zor şartlarına rağmen çadırlarda yaşayan aileler, Türkiye'den giden yardımlarla hayatlarını sürdürüyor.

Çatışmalar tüm şiddetiyle sürerken, bazı ailelerin de güvenli yolları kullanarak farklı yerlerden sınıra gelmeye devam ettiği görülüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...