Türkiye'ye girmeye çalışan bin 206 kaçak yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye'ye girmeye çalışan bin 206 kaçak yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince Suriye, Irak ve İran'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş yapmaya çalışan bin 206 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "günlük faaliyetler" ve "arama kurtarma çalışmalarına" ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, Suriye'den 996, Irak'tan 185 ve İran'dan 25 kişi yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçme girişiminde bulunurken yakalandı.
Müdahaleler sonucunda, Suriye sınırında 3 cep telefonu ve 2 büyükbaş hayvan, İran hududunda ise 94 bin 100 paket sigara ve 2 binek araç ele geçirildi. Türkiye'den yasa dışı yollarla Suriye, Yunanistan ve Bulgaristan'a geçmeye teşebbüs eden 26 kişi hakkında işlem yapıldı. Ülkede bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 234 kişi hakkında işlem yapan güvenlik güçleri, Ege Denizi'ndeki kara sularında ise 77 kişiyi yakaladı.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca İzmir, Muğla ve Çanakkale açıklarında 65 Suriyeli ve 12 Pakistanlı kurtarıldı.

- Türk jetlerine taciz
Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı, Ege'de eğitim uçuşu icra eden Türk F-16 uçağına, 1 dakika 24 saniye süreyle kilit atarak tacizde bulundu. Tacize, Türk Hava Kuvvetleri unsurlarınca gerekli reaksiyon gösterildi.
Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca on Türk F-16 uçağı devriye uçuşu icra etti.
Sahil Güvenlik Komutanlığınca 4 bot ve bir mobil radarla Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi yapıldı.

- "Uçakla organ nakli"
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait uçakla Tekirdağ Çerkezköy, Hava Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen bir uçakla da Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesindeki donörden alınan organlar, 2 hastaya nakledilmek üzere Ankara'ya ulaştırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...