Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus uçakları Halep'te sivilleri vurdu: 15 ölü, 60 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus uçakları Halep'te sivilleri vurdu: 15 ölü, 60 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin Halep kentinde Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, muhaliflerin kontrolündeki 6 mahalleye düzenlediği hava saldırısında 25 sivilin yaşamını yitirdiği, 60 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkilisi Muhammed Yahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetimindeki Meşhed, Firdevs Kellese, Şear, Tarik Bab ile Huluk mahallesinde sivillerin yaşadığı alanları bombaladığını belirtti. Saldırılarda 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 60'ının da yaralandığını ifade eden Yahya, yaralıların sahra hastanelerine sevk edildiğini, enkaz altında kalanlar için de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yahya, hava saldırılarının gerçekleştiği bölgelerde büyük hasar oluştuğunu, devam eden yoğun saldırılar nedeniyle sivil savunma ekiplerinin bölgeye ulaşmakta zorluk çektiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...