THY Euroleague’de Türk derbisi

THY Euroleague’de Türk derbisi

SPOR Haberleri

THY Euroleague Top 16 E Grubu 6. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, yarın saat 20.30’da Abdi İpekçi Arena’da Fenerbahçe ile oynayacak. İki takım Avrupa kupalarında bugüne kadar 6 kez karşı kaşıya geldi. Bu maçlarda 5 kez sarı-lacivertler, 1 kez de lacivert-beyazlılar kazandı.

THY Euroleague Top 16 E Grubu 6. haftası Türk derbisine sahne olacak. Anadolu Efes ile Fenerbahçe, yarın saat 20.30’da Abdi İpekçi Spor Salonu’da karşı karşıya gelecek. Geride kalan 5 haftada sarı-lacivertliler, yenilgisiz liderlik koltuğunda yer alırken, lacivert-beyazlılar ise 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve averajla grupta ikinci sırada yer alıyor.

EFES, THY EUROLEAGUE’DEKİ 300. MAÇINA ÇIKACAK
Anadolu Efes, Fenerbahçe karşılaşması ile THY Euroleague’deki 300. Karşılaşmasına çıkacak. Lacivert-beyazlılar, geride kalan 299 maçta 153 kez galip gelirken, 146 kez parkeden mağlup ayrıldı. Ayrıca Efes, THY Euroleague’in ilk turunda 103 kez, Top 16’da da 46 kez rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

AVRUPA’DA 7. RANDEVU
Anadolu Efes ile Fenerbahçe yarın oynanacak karşılaşma ile 7. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar 6 mücadeleden 1 kez lacivert-beyazlılar, 5 kez de sarı-lacivertliler galip ayrıldı.

EFES'İ HEURTEL, FENER'İ VESELY SIRTLIYOR
Anadolu Efes, THY Euroleague’de 84.9 sayı, 36.4 ribaund, 20.5 asist ve 3.5 blok ortalamalarıyla oynarken, Fenerbahçe 81.1 sayı, 34.4 ribaund, 17.2 asist ve 3.8 blok ortalamalarıyla mücadele ediyor. Lacivert-beyazlılarda sayı yükünü 12.2 ortalama ile Thomas Heurtel çekerken, sarı-lacviertlilerde Jan Vesely 13.4 ortalama ile oynuyor. Ribaundlarda Anadolu Efes’ten Derrick Brown 5.4, Fenerbahçe’den Jan Vesely 7.3 ortalama ile mücadele ediyor. Thomas Heurtel 7.8 asist, Ali Muhammed’de 3.8 asist ortalaması ile takımına katkıda bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...