'Çözüm sürecine zarar verecek açıklamalardan uzak durulmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Çözüm sürecine zarar verecek açıklamalardan uzak durulmalı'

POLİTİKA Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu, Güney Kıbrıs’ta seçim sürecine girildiğini belirterek, "Temennimiz bu süreçte sorumlu davranılması ve çözüm sürecine zarar verebilecek söylemler ve çarpıtmalardan uzak durulmasıdır" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs'ta müzakereler sürerken Güney Kıbrıs’ta seçim sürecine girildiğini belirterek, “Temennimiz bu süreçte sorumlu davranılması ve çözüm sürecine zarar verebilecek söylemler ve çarpıtmalardan uzak durulmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın pozisyonunun, seçime girerken halka açıkladığı gibi var olan mutabakatları reddetmemek, aksine bunları zemin kabul ederek ilerlemek olduğunu belirtti.

Açıklamada, iki taraf arasında sağlanan 11 Şubat 2014 mutabakatının önemli bir belge olduğuna işaret eden Burcu, müzakerelerin bu çerçevede yürütüldüğünü, yönetim ve güç paylaşımı, ekonomi, AB ve mülkiyet başlıklarında ciddi ilerlemeler sağlandığını vurguladı.

"Çözümle Kıbrıs'ta yeni̇ bi̇r yapı yaşatılacak"

Yeni devletin nasıl ortaya çıkacağı konusunun yıllardır hep tartışılan ama sonuçsuz kalan bir konu olduğunu ifade eden Burcu, "İki taraf birbirini tanımadığına ve iki ayrı egemen devletin konfederasyonunu müzakere etmediğimize göre iki kurucu devletli Birleşik Federal Kıbrıs’ı oluşturacağımız tabiidir. 11 Şubat 2014 mutabakatı da çok net olarak bu çerçevededir" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...