Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Linkevicius: Suriye’ye yardım edeceğimize dair söz veremeyiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Linkevicius: Suriye’ye yardım edeceğimize dair söz veremeyiz

DÜNYA Haberleri  / AA

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, “Suriye’ye yardım edeceğimize dair söz veremeyiz. Bütçemiz sınırlı” dedi.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas  Linkevicius, bugün Londra'da, İngiltere, Almanya, Kuveyt, Norveç ve Birleşmiş Milletler'in (BM) ev sahipliği yaptığı "Suriye'ye ve Bölgesine Destek" başlıklı ''Donörler Konferansı'' sonrası Baltık Haber Ajansı BNS’ye açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanı Linkevicius, Londra’da, sığınmacı krizinin ana yükünü taşıyan Ortadoğu ve bölge ülkelerine, sığınmacılara yardım ve savaştan etkilenen çocuklara destek konularının ele alındığını bildirdi.

Linkevicius, “Şüphesiz, bu kampanyalar yardım için hiçbir zaman fazla olmayacak. Talepler fırsatların çok daha üzerinde” ifadesini kullandı.

Litvanya’nın yardıma katılıp katılmayacağıyla ilgili ise Linkevicius, “Suriye’ye yardım edeceğimize dair söz veremeyiz. Bu konuda emin değiliz. Çünkü Litvanya’nın bütçesi sınırlı” diye konuştu.

Litvanya, Suriye'ye bu yıl 250 bin, geçen yıl ise 70 bin avro insani yardım sağlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...