Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zika virüsü İspanya'da da tespit edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zika virüsü İspanya'da da tespit edildi

SAĞLIK Haberleri  / AA

Dünya Sağlık Örgütü'nü alarma geçiren zika virüsü, İspanya'nın farklı bölgelerinde tespit edildi.

Son 1 haftada Murcia, Katalonya, Castilla y Leon ve Madrid gibi farklı bölgelerde zika virüsünün neden olduğu 10'dan fazla vakaya rastlandığı ve bunların çoğunluğunun kısa zaman önce Latin Amerika ülkelerine giden kişiler olduğu bildirildi.

Virüsün 4'ü erkek 2'si kadın 6 kişide belirlendiği Katalonya'da, özerk yönetim hükümetinin sağlık müdürlüğünden yapılan açıklamada, virüsün tespit edildiği vakalardan birinin 14 hafta hamile bir kadın olduğu belirtildi.

Kısa bir süre önce Kolombiya'dan döndüğü bilgisi verilen söz konusu kişinin İspanya'da zika virüsü tespit edilen ilk hamile kadın olduğu açıklandı.

Öte yandan İspanya Sağlık Bakanlığı kaynakları, İspanya'da, Latin Amerika'dan gelen yaklaşık 250 kişide zika virüsü görülmesinin beklendiğini ifade ederek buna rağmen virüsün İspanya'da yayılma riskinin minimum olduğunu aktardı.

Sağlık Bakanı Alfonso Alonso da bir İspanyol radyosuna yaptığı açıklamada, "İspanya'da bu virüsün yayılma olasılığı çok düşük. Şu anda çıkan vaka sayısı veya bunun artacak olması normaldir. 10 Şubat'tan itibaren zika virüsüne karşı önlem protokolünü Sağlık Bakanlığı ve tüm özerk yönetimler uygulamaya başlayacaktır" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...