Polis her yerde bu iki DHKP-C'liyi arıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Polis her yerde bu iki DHKP-C'liyi arıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütü DHKP/C üyesi Akkol ve Adıyaman'ın ifadelerinden, kendileri ile Türkiye'ye giriş yapan 2 teröristin sansasyonel saldırı peşinde oldukları bilgisine ulaşıldı.

Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan terör örgütü DHKP/C üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın ifadelerinden, kendileri ile Türkiye'ye giriş yapan 2 teröristin yanlarında roketatar, uzun namlulu silah, tabanca ve patlayıcı gibi çok sayıda mühimmat, silah bulunduğu ve emniyet binaları ile devlet yöneticilerine yönelik sansasyonel saldırı peşinde oldukları bilgisine ulaşıldı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yunanistan'dan illegal yollarla Türkiye'ye gelmelerinin ardından yapılan takip sonucu Söke'de yakalanan terör örgütü DHKP/C üyesi Sabancı suikasti sanığı Akkol ile Adıyaman'ın gözaltında verdikleri ifadelerde, 2 teröristle Türkiye'ye giriş yaptıkları bilgisi edinildi.

Buna göre, DHKP/C üyeleri Şerif Turunç ve Bilgehan Karpat olduğu tespit edilen bu kişilerin yanlarında roketatar, uzun namlulu silah, tabanca ve patlayıcı gibi çok sayıda mühimmat, silah bulunduğu ve emniyet binaları ile devlet yöneticilerine yönelik sansasyonel saldırı peşinde oldukları değerlendirildi.

"Ülke gündemini değiştirecek nitelikle silahlı ve bombalı eylem planladıkları" belirtilen Akkol ve Adıyaman'la Türkiye'ye giriş yapan Turunç ve Karpat'ın da yakalanmaları için yoğun çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Akkol ve Adıyaman'ın bilgi vermelerinin önemine değinen emniyet yetkilileri, Sabancı suikastiyle ilgili aydınlanamayan birçok konuya 2 zanlının verecekleri ifadelerle ışık tutulabileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...