Suriye'deki siviller kaçıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'deki siviller kaçıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki iç savaşın 5'inci yılında, binlerce Suriyeli, rejim birlikleri başta olmak üzere, terör örgütleri DAEŞ ve PYD ile Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle yaşadıkları bölgeleri terk ediyor.

AA Muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed rejimine bağlı askerler ile onlara destek veren Rusya, İran ve Hizbullah mensupları arasındaki çatışmaların Halep ve çevresinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Halep ve çevresindeki yüzlerce köyden kaçan binlerce Suriyeli sivil, ÖSO'nun kontrolünde bulunan Esselame, Şemmarin, Siccu ve İğde kamplarına yerleştirilirken, birçok sivilin de Türkiye sınırına doğru yürüdüğü belirtiliyor.

Bu arada, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda meydana gelen yoğunluk nedeniyle, güvenlik önlemleri artırılırken, kentte görev yapan sağlık ekiplerinin ise sınır bölgesine sevk edildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...