Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Saldırıları durduramayanlar mülteci akınını durdurmamızı istiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA,
'Saldırıları durduramayanlar mülteci akınını durdurmamızı istiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ve rejim güçlerinin saldırılarını durduramayan dünya, bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Mantıkla bağdaşmayan böyle bir anlayış olabilir mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cenevre görüşmelerinin 25 Şubat'a ertelendiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu görüşmeler devam ederken, Suriye halkına yönelik hava bombardımanları ve saldırılar da devam ediyordu. Son olarak Halep'e yönelik saldırılar neticesinde binlerce sivil Türkiye'ye doğru harekete geçti. Avrupalı dostlarımız bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Suriye'de bunlar yaşanırken, soruyorum ben; bu akım nasıl durdurulacak?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya, rejim, ağır bombardımanlar altında bu insanları tutarken, bu insanların oradan kaçmaktan başka bir çözümü olabilir mi?  Bu insanlar nereye gidecekler? Müzakerelerin netice vermesi için bu saldırıların derhal durdurulması gerekmiyor mu? Bu saldırıları durduramayan dünya, bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Mantıkla bağdaşmayan, hiçbir stratejide olmayan böyle bir anlayış olabilir mi? Önce bunu çözmemiz gerekiyor. Şu anda Cenevre anlaşması durdu. Şimdi soruyorum; Cenevre'den ümidi olan var mı? Tabii ki muhalefet böyle bir yaklaşıma, böyle bir anlayışa olumlu yaklaşmayacaktır. Burada oynanan oyuna, kurulan tuzağa da muhalefet gelmeyecektir" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...