Ekvador'dan Türk iş adamlarına çağrı

Ekvador'dan Türk iş adamlarına çağrı

Ekonomi Haberleri

Ekvador "Türk yatırımcılar için çok önemli yatırım fırsatları sunuyoruz. Buyurun gelin yatırım yapın" çağrısında bulundu.

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, ülke ekonomisinin dönüşüm içinde olduğunu belirterek, “Türk yatırımcılar için çok önemli yatırım fırsatları sunuyoruz. Hükümetimiz yabancı yatırımcıyı korumaktadır. Buyurun gelin yatırım yapın” dedi.

Correa, Ekvador-Türkiye İş Formu’nda yaptığı konuşmada, ülkesinin bir zamanlar yüzde 40 olan yoksulluk oranını yüzde 7’lere düşürdüğünü kaydetti.

Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve çok etkilendiğini anlatan Correa, “Türkiye’den öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin müteahhitlik tecrübesi ortada. Dünyada ün yapmış. Bütün Türk yatırımcılarını verimli projelerle ihtiyaç duyduğumuz yatırımları gerçekleştirmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Correa, Ekvador’un çok yüksek bir turizm potansiyeli olduğuna vurgu yaparak, şunları dile getirdi:

“Yollarımız, enerji sistemimiz ve limanlarımız var. Sağlık ve sosyal hizmetlerde birçok başarı elde ettik. Yeni sağlık ve eğitim sistemlerini de geliştirdik. Ekonomimiz dönüşüm içinde. Çok önemli yatırım fırsatları sunuyoruz. Milli gelirimizin yüksek bir kısmını eğitime yatırıyoruz. Nitelikli eğitimli insanımız var. Yatırım teşvikleri gerçekleştirdik. Ülkenin elektriği için 7 tane HES yapacağız. Yabancı yatırım için kamu-özel ortaklık yasasını çıkardık. Kesinlikle yolsuzluğa yol vermiyoruz. Vergilerimiz de diğer bölgelere göre düşüktür. Daha fazla otobana ihtiyacımız var. Bunu kamu-özel ortaklığı ile gerçekleştirmek istiyoruz. Turizm potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz. Sadece yıllık 1,5 milyon turist alıyoruz. Bunu artırmak istiyoruz. Petrol şirketlerimizin ihracatı için tersane ve platformlara ihtiyacımız var. Demir çelik ve bakır işletim sistemleri bizim için önemli bir konu. Bu konuda da yatırıma ihtiyaç duyuyoruz. Kısaca Türk yatırımcılar için çok önemli yatırım fırsatları sunuyoruz. Hükümetimiz yabancı yatırımcıyı korumaktadır. Buyurun gelin yatırım yapın."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...