Yeni anayasa için ilk adım

Düzenleyen:
Yeni anayasa  için ilk adım

GÜNDEM Haberleri

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yamalı bohçaya dönen 1982 Anayasasını değiştirmek için ilk kez buluştu.

 TBMM Bürosu ANKARA
Anayasa Mutabakat Komisyonu, yeni anayasa yapımı için ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan görüşmede usul, esas ve süre konusu konuşulmadığı öğrenildi.
Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 1982 Anayasasının yamalı bohçaya döndüğünü belirterek, “34 yılda 17 kere değişti. 113 maddesi, yani yüzde 63’ü değiştirilmiş durumda. Günümüze cevap vermekten, Türkiye’yi geleceğe taşıma yeterliliğinden uzak olduğu ortada” diye konuştu. Kahraman, çalışmaların yakından takip edilmesi için yeni anayasa internet sayfasının aktif hale getirildiğini, sayfada komisyonun çalışmalarının yanı sıra anayasa konusunda bütün bilgi ve belgeleri toplu olarak bulunabileceğini söyledi. Toplantıya, AK Parti’den Ahmet İyimaya, Cemil Çiçek, Aldülhamit Gül, CHP’den Namık Havutça, Ömer Süha Aldan, Bülent Tezcan, MHP’den Oktay Öztürk, Mehmet Parsak, Kadir Koçdemir ve HDP’den Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş ve Garo Paylan katıldı.
Kahraman’ın konuşmasının ardından AK Parti adına Cemil Çiçek, CHP adına Bülent Tezcan, HDP adına Meral Danış Beştaş, MHP adına ise Oktay Öztürk birer konuşma yaparak şunları söyledi:
Çiçek:  Tercih çok basit. Ya anlaşamayıp kamuoyu nezdinde ‘darbeciler kadar olamadılar’ yaftasını üzerimizde taşıyacağız ya da milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.
Tezcan:  200 yıllık birikimi terk ederek güncel adımlar etrafında şekillenen bir çalışmanın Türk demokrasisi için olumlu sonuçlar vereceğini düşünmüyoruz.
Bektaş:  Kutuplaşmanın dorukta olduğu, her gün insanların öldüğü, Türkiye’nin her yerinde çocuklarının, evlatlarının tabutlara sarılmak zorunda kaldığı bir iklimde Anayasa tartışacağız.
Öztürk:  MHP olarak, yürütmekte olduğumuz süreci yeni Anayasa yapımı değil, Anayasa’nın yenilenmesi süreci olarak algılıyoruz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...