İlk kazma Silopi’de vurulacak

Düzenleyen:
İlk kazma  Silopi’de vurulacak

GÜNDEM Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur, Cizre ve Silopi’ye dönük operasyonlar sonrasında atılacak adımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sinem Erciyas  ANKARA
Bakan Sarı özetle şunları söyledi: “Silopi’de operasyonlar sona erdi. Biz uzun zamandan beri ilgili bakanlıklar ile birlikte bu konu üzerinde çalışıyoruz. Operasyonların sona ermesi ile birlikte İçişleri Bakanlığımızın ve valiliğimizin talebi üzerine yaklaşık 23 ekipten oluşan ve toplam 72 kişiden oluşan kadromuzu Türkiye genelinde toparlayıp Silopi’ye gönderdik. 27 adet yıkık bina, 342 adette ağır hasarlı zarar tespit çalışması sonucunda tespit ettiğimiz bina var. Hızlı bir biçimde kentsel dönüşüm kapsamına alıp buradaki zarar görmüş binalarımızın yerlerine yeni konutlar inşa edilecek ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek. Silopi ve Cizre için gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışması ayrı bir kategoridedir. Suriçi bölgesine özel bir çalışma yapılacak, kentsel dönüşüm kesinlikle söz konusu değil.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...