Çinliler çıldırdı

Düzenleyen:
Çinliler çıldırdı

SPOR Haberleri

Astronomik transfer ücretleri, Premier Lig ile Bundesliga'yı yakalayan maçlardaki seyirci sayısı ve 1,25 milyar dolarlık yayın geliri... Bunlar Çin'in futbolun zirvesine doğru giden ayak sesleri

Ara transfer döneminde birçok yıldız futbolcuyu transfer ederek öne çıkan Çin, yakın bir gelecekte yeşil sahaların en çok takip edilen ligleri arasında yer almayı hedefliyor. Jackson Martinez, Ramires, Gervinho, Guarin ve son olarak Süper Lig'den Mbia ile Ersan Adem Gülüm'ün Çin kulüplerine transfer olması, futbol kamuoyunun dikkatini çekti.  Son yıllarda Çin'deki takımların taraftar sayısının ve yayın gelirlerinin artması, kulüpleri yatırımcıların satın alması ve altyapıya verilen önem gibi etkenler, ülkedeki futbol kulüplerinin zenginleşmesinde önemli rol oynadı. Dünyada ABD'nin ardından en büyük ikinci ekonomi olarak gösterilen Çin'de taraftarların maçlara ilgisi her geçen gün artarken, geçen yıl ortalama 22 bin biletli seyirci maçları tribünden takip etti. Böylece, Avrupa futbolunun İtalya ve Fransa gibi önemli liglerindeki ortalama seyirci sayısı neredeyse şimdiden yakalandı. Yıllık yayın geliri de 1,25 milyar doları buldu. 
ABD'yi örnek aldılar
Aslında Çin'deki bu atılım, ABD futbolunda yapılan yatırımların başarıyla sonuçlanmasından kaynaklanıyor. ABD’ye yapılan yatırımların ardından David Beckham, Frank Lampard, Thierry Henry, Steven Gerrard, Kaka, David Villa ve Andrea Pirlo gibi yıldız oyuncuların gelmesi ve ülkede futbola ilginin artması, Çinli yatırımcıların da iştahını kabarttı. Ülke nüfusunun 1 milyar 400 milyon olması da yatırımcıların gözü kapalı bir şekilde kulüplere yıldız futbolcu transferinde sponsor olmalarını sağlıyor. Liglerde yer alan futbolcuların kalitesinin artmasıyla ülkedeki futbol seviyesinin gelişmesi ve taraftar sayısının daha da artması hedefleniyor. 

YILDIZLARLA DOLU
Jackson Martinez    (Evergrande)
Paulinho    (Evergrande)
Robinho    (Evergrande)
A.Gilardino    (Evergrande)
Asamoah Gyan    (SIPG)
Vagner Love    (S.Luneng)
Papadopoulos    (Shenhua)
Tim Cahill    (Shenhua)
Demba Ba    (Shenhua)
Fredy Guarin    (Shenhua)
Ramires    (Suning)
Gervinho    (Hebei)
Teixeira    (Suning)

TEKNİK DİREKTÖRLER DE ÜNLÜ
Felipe Scolari     (Evergrande)
Sven Goran Eriksson     (SIPG)
Alberto Zaccheroni     (Guoan)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...