Büyük değişim

Düzenleyen:
Büyük değişim

SPOR Haberleri

Bir dönem fahiş fiyata alıp, bir de tazminat ödeyerek oyuncu gönderen siyah-beyazlılar, son zamanlarda yaptığı hamlelerle adeta transfer dersi vermeye başladı

HÜSEYİN EROĞUL

Bir dönem transfer ettiği futbolcuları yok pahasına elinden çıkaran ve ödediği tazminatlarla büyük borçlar altına giren Beşiktaş, son yıllarda transfer nasıl yapılır dersi vermeye başladı. Oğuzhan, Gökhan Töre ve Kerim Frei gibi gelecek vadeden isimlere yatırım yapan Beşiktaş; Demba Ba, Sosa, Mario Gomez gibi isimleri de adeta yeniden parlatıp 'piyasa' yaptırdı. Bu sezon performanslarını zirveye taşıyan Oğuzhan ve Gökhan Töre Avrupalı büyüklerin ilgi odağı olurken, Sosa ve Gomez'e de teklifler gelmeye başladı. Sezon sonuna kadar hiçbir oyuncusunu satmayacağını defalarca tekrarlayan Beşiktaş buna rağmen Pedro Franco ve Ersan'la yollarını ayırmak durumunda kaldı. UEFA'nın mali denetimi siyah-beyazlıları transfer konusunda ince eleyip sık dokumaya mecbur ederken, Beşiktaş birçok ünlü scout ve menajeri İstanbul'a getirip oyuncularını izleterek pazarlarını genişletti.  
Türkiye'nin Porto'su
Beşiktaş bu sezon uyguladığı yeni transfer politikasıyla Ersan'ı da Çin'e göndererek kasasını doldurdu. Sezon başında Demba Ba, Atınç ve Cenk Gönen transferlerinden 18 milyon 600 bin avro gelir elde eden siyah-beyazlılar, 7 milyon avroya Hebei China Fortuna'ya satılan Ersan'la birlikte bu rakamı 25 milyon 600 bin avroya çıkardı. Sezon başında Rhodolfo, Beck, Quaresma ve Gomez'i kadrosuna katan ve bu transferlere toplam 6 milyon 250 bin avro harcayan siyah-beyazlılar, devre arasında da Boyko, Aras, Delgado ve Marcelo transferleri yaparak kasasından toplam 13 milyon 950 bin avro çıkardı. Uzun yıllardır transfer bilançosunda eksiye düşen Beşiktaş böylelikle bu sezon 11 milyon 650 bin avro kâra geçmiş oldu. Birçok oyuncusuna yüksek fiyatlı teklifler gelse de şampiyonluk yolunda fire vermemek için gelen talepleri sezon sonuna erteleyen Beşiktaş, Porto gibi 'ucuza alıp, pahalıya satan kulüp' olma yolunda büyük bir hızla ilerliyor. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...