Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müslüman oldu, köyüne cami yaptırdı

Düzenleyen:
Müslüman oldu, köyüne cami yaptırdı

YAŞAM Haberleri

Adı Daniel'di. İncil'i didik didik etti ama aradığını bulamadı. İslamiyeti anlatan 100 yıllık tarihî bir kitap hayatını değiştirdi. Romanyalı Abdullah, iki adım ötesindeki camiye adım atmayanlara öyle bir ders veriyor ki...

Romanya'nın Neamt kentine bağlı Bıra köyünde yaşayan 50 yaşındaki Abdullah Daniel Cıniparu'nun hayatı tam bir roman. 10 yıl önce İslam'la şereflenen Cıniparu, çevresindeki birçok kişiyi Müslaman yaptı, ardından da köyüne minik bir cami kondurdu. Romanyalı Daniel hidayete giden yolu İHA muhabirine anlattı: "Okumayı seven bir aileden geliyordum. 20 sene boyunca İncil'i ve Hıristiyanlığı okudum. Kitapları didik didik ettim. Ancak kafamdakı sorulara cevap bulamadım. Kalbimde derin bir yara vardı ve bir türlü kapanmıyordu. Sonra elime 1906 yılında yazılmış İslamiyeti anlatan dini bir kitap geçti. Onu dört defa okudum. İslam'ı anlamaya çalıştım. Hadis-i şerifleri inceledim. 40 yaşımı doldurduktan sonra da gerçeği kabul edip "Lâ ilâhe illallah, Muhammedün Resûlullah" dedim ve Abdullah adını aldım. Okudukça kendimi buldum. Kalbim sevinç ve aşkla doldu.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI...
Evlendiğim gün ve oğullarımın doğum tarihi benim için çok önemli. Ama eşimin de Müslüman olmaya karar verdiği günü kalbimden hiç silmeyeceğim. Ona bir Kur’an-ı kerim hediye etmiştim. Birkaç ay sonra İslamiyete geçmek ve bir olan Allah’a kulluk etmek istediğini söyledi. Elhamdülillah, Subhanallah. Çok sevinç gözyaşı döktüm. En büyük oğlum ailesi ile birlikte yurt dışında yaşıyor ve Hristiyanlar. Ümit ediyorum ki bir gün onlar da İslam yolunu seçecek. Diğer iki oğlum da beni ve annesini örnek alarak yavaş yavaş bu yola yaklaşıyor. 19 yaşında olan oğlum liseyi bitirdi. İstanbul’da bir ilahiyat fakültesine girmesini bekliyoruz. Bazı akrabalarımız ve arkadaşlarımız kararımızı duyunca bizimle ilişkilerini kesti. Bu çok acı ama belki de başkalarının inançlarına karşı hoşgörülü olamayan insanların uzak durması daha iyidir.

Müslüman oldu, köyüne cami yaptırdı
ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Hazreti Peygamber’in Medine’ye ulaştığında bir cami inşa etmesinden çok etkilendim. Anladım ki cami toplumun kalbidir. Onun için biz de küçük toplumumuz için mütevazı bir cami inşa etmeye karar verdik. Elhamdülillah, Allah’ü Teala’nın izni ile başardık. Adına da "Maria Camii" dedik. Biz Romen Hıristiyanlığının ortasındayız. Onlara Hazreti Meryem’i de sevdiğimizi göstermek istedik. Cami ibadete açılalı bir yıl oldu. Zamanla duyan geldi. Romanya'nın dört bir köşesinden gelenler bizimle namaz kılıyor, soru sorup İslamiyet hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Geçtiğimiz ramazan iftar verdik. Köyün Hıristiyanlarını da çağırdık. Bakış açıları değişti. Bayram günü çok büyük bir sevinç yaşadık. Yarısı Müslüman yarısı Hıristiyan 130 misafir ağırladık. Bu sırada anladık ki bizim bir de misafirhaneye ihtiyacımız var. Caminin yanına, çocuklara Kur'an-ı kerim ve Arapça dersleri vermek için 20 yataklı, etüt odalı bir İslami merkezi inşa etmeyi planlıyoruz. Belediyeden izin koparabilirsek bir de Müslüman mezarlığı açacağız. İnşallah Allahü tealanın yardımı ile bu işi de başarırız. Romanya’da yaşayan bir kardeşimiz, bize Romence ‘Namaz Kitabı’, ‘Cennet Yolu İlmihali’ ve ‘İki Cihan Güneşi Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın Hayatı’ kitaplarını hediye etti. Çok mutlu olduk. Ona dua ediyoruz. Müslümanların doğru bilgi edinmeleri için bu kitap hizmeti çok önemli."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...