Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeniden ateş açıldı, bu anons yapılıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yeniden ateş açıldı, bu anons yapılıyor!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir evin bodrum katında bulunduğu iddia edilen yaralıların tahliyesi için sevk edilen Sağlık Bakanlığına ait ambulansların bulunduğu yöne PKK'lı teröristlerce ateş açıldı.

Bunun üzerine  ambulanslar daha güvenli bir noktaya yönlendirildi. Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdürüldüğü Cudi  Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında yaralılar bulunduğu yönünde 112 Acil  Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezine 24 Ocak'ta yapılan ihbar üzerine bölgeye sevk  edilen Sağlık Bakanlığına ait ambulansların bekleyişi devam ediyor. Cudi Mahallesi'nde yaralıların bulunduğu öne sürülen Bostancı Sokak  girişinde bekletilen Sağlık Bakanlığının acil vakalar için özel olarak  hazırladığı tam donanımlı 3 ambulansın bulunduğu yöne akşam saatlerinde  teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine güvenlik  güçlerince teröristlere karşılık verildi.
 
Bulundukları yere yakın güvenli bir noktaya yönlendirilen bakanlığa  ait ambulanslar, yaralıların sevki için bölgede bekletiliyor.
 
İlçede Sağlık Bakanlığına ait diğer ambulanslar da yaralıların  tahliyesi durumunda hızla bölgeye ulaştırılacak şekilde görevlerini sürdürüyor.  Bunların yanı sıra zaman zaman bölgeye sevk edilen Şırnak ve Cizre belediyelerine  ait ambulanslar da barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa giremiyor.
 
Cizre'de bir evin bodrum katında bulundukları iddia edilen yaralıların  tahliyesi için sevk edilen Sağlık Bakanlığına ait 3 ambulans, teröristlerin  açtığı ateş, patlayıcı tuzaklı barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa girememiş,  bunun üzerine Nusaybin Caddesi'nde bekleyen sağlık ekibi, yaralıların  ambulansların bulunduğu yere getirilmesi yönünde sık sık anons yapmış, defalarca  tekrar eden anonslara rağmen ambulanslara herhangi bir yaralı getirilmemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...