Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'dan sürpriz 'Türkiye' talebi

Düzenleyen: / Kaynak: dha
Ukrayna'dan sürpriz 'Türkiye' talebi

DÜNYA Haberleri  / dha

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Kırım Yarımadası ile ilgili görüşmelere Türkiye’nin de katılması gerektiğini söyledi.

Klimkin, yaptığı açıklamada, Doğu Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplarla olan çatışmaların çözümünde gerçekleştirilen sürece, benzer bir şekilde, Kırım Sorununun da uluslararası alanda müzakere edilmesi gerektiğini belirterek, bu müzakerelere Türkiye’nin ve uluslararası örgütlerin de katılması gerektiğini dile getirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, 13 Şubat’ta Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna liderlerinin Münih’te gerçekleştirmeleri planlanan toplantısında, Kırım sorununu gündeme getirmeye hazırlanıyor. Avrupa Parlamentosu, 4 Şubat’ta kabul ettiği kararda, Rusya’yı, Ukrayna’yla Kırım Sorunu konusunda müzakerelere başlamaya davet etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: dha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...