Mersin'deki yangın giderek büyüyor

Mersin'deki yangın giderek büyüyor

YAŞAM Haberleri

Silifke ilçesindeki Göksu Deltası'nda sazlık arazide çıkan yangın genişledi.

Edinilen bilgiye göre, Kamyoncular Kooperatifinin yaklaşık 3 km. alt kısmında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının çıktığı yere gelen Orman İşletme arazözleri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri arazi şartlarının uygun olmaması nedeniyle yangına müdahale edemedi. Jandarma ekipleri ise güvenlik önlemi aldı. 300’ün üzerinde kuş türü ve çok sayıda bitki türünün bulunduğu Göksu Deltası'ndaki yangında şuana kadar yaklaşık 100 dönüm sazlık arazi yanarken, devam eden yangına müdahale şansı olmadığı için kendiliğinden sönmesi bekleniyor.

Yetkililer, sazlık alanda çıkıp rüzgarın da etkisiyle yayılan yangından etkilenen kuş türlerinin ve bitki örtüsünün tespiti için sabah saatlerinde çalışma başlatılacağını bildirdi.

Arslan Eyce de, çıkan yangın nedeniyle kuşların barınma ve yumurtlama alanlarının yok olduğunu belirtip, koruma altındaki Göksu Deltasının korunması amacıyla gerek vatandaşların gerekse yetkililerin daya duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Eyce yaptığı açıklamada, 300’ün üzerinde kuş ve çok sayıda bitki türünün bulunduğu turizm içinde önemli olan koruma altındaki Göksu Deltasında yangın çıkmasının üzücü olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...