Sahte imamların maaşları HDP’li belediyelerden

Düzenleyen:
Sahte imamların maaşları HDP’li  belediyelerden

GÜNDEM Haberleri

Örgüte din görevlilerinden destek gelmeyince PKK, kendine “sahte imam ordusu” kurdu. Teröristleri bu imamlar toprağa verdi.

Damla Peker ANKARA

Güneydoğu’da görev yapan il müftüleri, geçen hafta Ankara’da bir araya geldikleri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e ayrıntılı rapor sundu. Raporda PKK’nın ve HDP’li belediyelerin gerçek yüzü bir defa daha ortaya kondu. İşte bölgede olup bitenler... 
Terör örgütü, bölgede müftülüğün araçlarına el koydu. Din görevlileri bölgeden gitmeleri için tehdit edildi. Evleri bombalandı. Şantajlara aldırmayan din görevlileri, cami ve Kur’ân kurslarından ayrılmayarak hizmetlerine devam etti. Bu arada cami ve kursların kapısı, PKK evinden barkından olan yüzlerce aileye açıldı.  
Bölge insanın en büyük isteği “Camiye gidemesek de ezan sesini duyalım” oldu. Genel itibariyle bütün camilerde ezanlar beş vakit okundu. Örgüt, özellikle hendeklerin kazıldığı mahallelerde camileri de karargâh olarak kullandı. Silahları depolarda sakladı. 
Yaşanan bu süreçte din görevlilerinden hiç kimse hainlerin safında yer almadı. Bu yüzden PKK, kendi sahte imamlarını devreye soktu. Bunlar, cübbe ve sarıklarıyla zaman zaman çıkıp açıklamalarda bulundu; “Diyanet’e bağlıyız” propagandası yaptı. Belediyeler, kendi imamlarını kendileri buldu. Bin TL maaş verip onları çalıştırdı. Defin işlemlerinde bu imamlara görevler verildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...