Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kardeşlik için istişare meclisi

Düzenleyen:
Kardeşlik için istişare meclisi

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, “Yeni bir kardeşlik dönemi başlatacağız. STK, kanaat önderlerinden istişare meclisleri kurulacak. Herkesi muhatap alacağız ama elinde silah olanı muhatap almayacağız” diye konuştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde terörle mücadele eylem planını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 yılının birleştirici ruhun başlangıcı olmasını diledi. Türkiye’yi İslam’ın son kalesi olarak değerlendiren Başbakan Davutoğlu, “Bu son kaleyi savunmak ve birleştirici ruhu yıkmaya karşı mücadele için güvenlik kuvvetlerine talimat verdik, bu konuda çok kararlıyız. Büyük bir mücadele başlattık ve bu mücadelemiz başarılı bir şekilde yürüyor. Mücadele yeni bir aşamaya geldi, kırsalda umduğunu bulamayanlar şehirleri yaşanmaz hale getirdi. Yeni dönemde bir tarafta terörle mücadele kararlı yürürken, diğer taraftan eylem planımızı da yürütüyoruz” dedi. Başbakan Davutoğlu, terörle mücadele eylem planının hızlı bir şekilde yürürlüğe gireceğini ve bütün mağduriyetlerine giderileceğini açıkladı. 
İŞTE 10 MADDE
Başbakan Davutoğlu daha sonra 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı’nı tanıttı. İşte Başbakan Davutoğlu’nun ayrıntılarını verdiği o 10 madde:
1- Psikolojik unsur: Parçalayıcı ruh yerine birleştirici insan odaklı bir ruh oluşturacağız. Millet ile devlet arasındaki fark ortadan kalkacak, insan odaklı devlet anlayışı olacak.
2- Kamu düzeni inşası: Kamu düzenini kim tehdit ederse mutlak suretle durdurulacak ve engellenecektir. 
3- Kapsamlı demokratik reform sürecine gidilecek. Başta anayasa olmak üzere Türkiye’deki bütün vesayet sistemini değiştirelim diyoruz. 
4- Sosyal seferberlik: Terör saldırıları ve yürüyen operasyonlar çerçevesinde oluşan sosyal yaralar için tam bir sosyal seferberlik ilan edeceğiz.
5- Ekonomik destek: 13 yıl içinde ayağa kaldırdığımız bölge ekonomisini daha da güçlendireceğiz. Vatandaşların terörden kayıplarını telafi edeceğiz.  
6- Şehirler ihya edilecek. Sur’u tarihi özellikleriyle öyle inşa edeceğiz ki bütün insanlık Diyarbakır’dan bahsedecek. 
7- İletişim sistemi: Etkin bir iletişim birimi oluşturulacak. Olan bitenle ilgili bilgiler aktarılacak.
8- Yasal ve idari düzenlemeler: Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek ancak istismar edilmesine izin verilmeyecek. Yapılan her harcama denetlenecek. Terörü teşvik eden mutlaka kamu hizmetinden men edilecek. 
9- İstişare meclisleri: Yeni bir birlikte ve kardeşlik dönemini başlatacağız. Muhatap milletin ta kendisidir. STK, kanaat önderlerinden istişare meclisleri kurulacak. Herkesi muhatap alacağız ama elinde silah olanı muhatap almayacağız. Zulmedenleri muhatap almayacağız.
10- Komşu ülkelerle ortak ruh tesis edilecek. Türkiye’nin birleştirici ruhu ayağa kaldıracaktır.

Suriye’deki ateşi buraya getirmeye çalışıyorlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin’de terörle mücadele eylem planını açıkladıktan sonra gittiği Yeşilli ilçesinde toplanan halka seslendi. Ülke üzerinde oynanan oyunlara müsaade etmeyeceklerini söyleyen Davutoğlu, “Türkiye’nin her yerindeyiz. Ziyaretimin ilk günü, önce Mardin’i tercih ettim. Çünkü Mardin Arabın, Türkle, Türkün, Kürtle bin yıldır barış içinde yaşadığı kadim bir şehir. Bakınız, Sur’u, Cizre’yi, Silopi’yi barikatlarla, çukurlarla kirletmek oralarda kriz çıkarmak istediler. Yolları kestiler rızık kapınız olan Habur’u kapatmaya çalıştılar. Biz buradayken bu ülkenin birliğine, dirliğine saldıranlara izin vermeyeceğiz. Kim terör konusunda mağdur olmuşsa onların hepsine şefkat elimizi uzatacağız” diye konuştu. Konuşmasında Suriye’de yaşananlara da dikkat çeken Başbakan Ahmet Davutoğlu, oradaki ateşi bu ülkeye atmaya çalışanlara müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yeşillilerden bu konuda destek isteyen Başbakan Davutoğlu, “Benim milletim 2.5 milyon Suriyeliye kucak açtı. Dünya onlara kapısını kapatmışken biz onlara yüreğimizi açtık. Şimdi zalim rejim ve onu destekleyen Rus uçakları Halep’i vuruyor, kardeşlerimizi vuruyor. Onlarla işbirliği yapan PKK’nın uzantısı PYD oradaki Kürt ve Araplara zulmediyor. İstiyorlar ki oradaki ateşi buraya da atsınlar. Bilin ki bu toprakların her karışında kamu düzeni tam oturtulana kadar mücadelemiz sürecek. Teröristlere karşı en şiddetli, en kararlı şekilde mücadelemiz sürecektir. Bir an olsun geri adım atmayacağız bu hainlere fırsat vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
KÜRTLERİN DEVLETİ T.C.’DİR
Başbakan Davutoğlu, Midyat’ta “AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı”nda yaptığı konuşmada da şunları kaydetti: “Biz çelik yeleği taşımayız, biz milletimizin çelik yüreğine sığınırız. Kürtlerin nüfusu, tapusu bu topraklardır. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir, başka devlete gerek yok.”

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...