Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlk yerli yolcu uçağı 2019’da havalanacak

Düzenleyen:
İlk yerli yolcu uçağı  2019’da havalanacak

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın himayesinde başlatılan ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülen ‘Bölgesel Yolcu Uçağı Projesi’ kapsamında millî imkânlarla üretilecek Türkiye’nin ilk yerli yolcu uçağını ABD’de Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahibi olduğu Sierra Nevada Corporation (SNC) üretecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın himayesinde başlatılan ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülen ‘Bölgesel Yolcu Uçağı Projesi’ kapsamında millî imkânlarla üretilecek Türkiye’nin ilk yerli yolcu uçağını ABD’de Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahibi olduğu Sierra Nevada Corporation (SNC) üretecek. Ankara’da kurulacak TRJet firmasının Dornier 328 uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonunu kullanarak, birkaç yıl gibi kısa bir süre içerisinde üreteceği TRJ328 adlı uçak 2019 yılı itibariyle ilk milli uçak olarak uçuşunu gerçekleştirecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...