Elektrik telleri, internet için yeni hat olacak

- Güncelleme:
Elektrik telleri, internet için yeni hat olacak

Ekonomi Haberleri

BTK Başkanı Acarer, düzenlemenin rekabeti de artıracağını belirterek, "Bu sistemle daha yüksek hızda internete ulaşmak mümkün olacak" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, kurul kararı ile fiber, bakır gibi altyapılar üzerinden sunulmakta olan elektronik haberleşme hizmetlerinin, bu altyapılara ilaveten elektrik hatları üzerinden de sunulabileceğini söyledi. Bu durumda söz konusu hizmeti sunacak olan şirketlerin BTK tarafından yetkilendirilmesi gerektiğinin kararlaştırıldığını ifade eden Acarer, "Bu hatlar üzerinden haberleşme için, cihazların standartlara uygun olması gerekiyor" dedi. nbsp;Düzenlemenin, altyapıya dayalı rekabeti de artıracağını dile getiren Acarer, "Bu teknoloji sayesinde yüksek hızda internet, telefon, video erişim imkânları elektrik hatları üzerinden sunuluyor. IP tabanlı her veri, elektrik kablosu üzerinde hızlı ve güvenilir bir şekilde taşınabiliniyor ve elektronik aletler birbirleri ile akıllı ağlar kurabiliyor. İnternet, telefon, IPTV, VoD, CCTV gibi birçok uygulama, bu sistemle ekstra kablolama gerektirmeden elektrik hatları üzerinden gerçekleştirilebiliyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...