Erdoğan: Susanlardan olmadık ve olmayacağız

Erdoğan: Susanlardan olmadık ve olmayacağız

Politika Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haksızlık karşısında susanlardan olmayacaklarını söyledi. 2. Sharjah İletişim Forumu'nun açılışında konuşan Erdoğan asıl iletişimin kalpten geçtiğini ve iletişim kopukluğunun ise haksızlıklar karşısında susulduğunda yaşanıldığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haksızlık karşısında susanlardan olmayacaklarını söyledi. 2. Sharjah İletişim Forumu'nun açılışında konuşan Erdoğan asıl iletişimin kalpten geçtiğini ve iletişim kopukluğunun ise haksızlıklar karşısında susulduğunda yaşanıldığını ifade etti. nbsp;
İletişimin hükümetleri ve siyaseti de şekillendirdiğine dikkat çeken Erdoğan, dünyada bu iletişimi doğru ve yerinde kullanan siyasetçinin seçmenlerinin tercihine mazhar olmayı başardığını söyledi.


İletişimin sadece dil ile değil gönülle yapılması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, Mevlana'nın "Özü ve sözü bir olmayan insanın yüz tane dili olsa bile yine de dilsizdir." sözünü aktardı. Erdoğan, samimiyet olmayan her iletişimin eksik olduğuna dikkat çekerek, kendilerinin her zaman doğruyu söylemeyi sarsılmaz bir ilke edindiklerini ifade etti. nbsp;


"Ey iman edenler. Neden yapmadıklarınızı söylüyorsunuz. Allah katında, yapmadıklarınızı söylemeniz büyük suçtur." ayetini okuyan Erdoğan, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." hadisini de hatırlattı. nbsp;


SURİYE'NİN DİLSİZ ŞEYTANI KARŞISINDA SUSMAYACAĞIZ
Başbakan Erdoğan, küresel meseleler karşısında seslerini yükseltmelerinin bazılarını rahatsız edebildiğin belirtti ve şöyle devam etti: "Filistin'de, Gazze'de çocuklar, kadınlar gözlerimizin önünde cansız yere düşerken biz susanlardan olmayız ve olmayacağız. Suriye'de her gün masum yavrular, masum kadınlar, masum yaşlı insanlar toplu halde katledilirken biz susanlardan olmayacağız. Kendi öz halkına karşı acımasızca katliamlar yapan ama kendi topraklarını işgal edenlere karşı on yıllardır dilsiz kalan, sessiz kalan, tepkisiz kalan Suriye'nin zalim diktatörü yani dilsiz şeytanı karşısında biz susmayacağız."
Başbakan Erdoğan; Somali'deki açlık, Myanmar'daki yoksulluk, Afganistan'daki sefalet, Irak'taki nifak karşısında da dilini yutanlardan olmayacaklarını vurguladı. Zalim ve zulüm karşısında dimdik durup hakkı söylemekle mükellef olduklarını belirten Erdoğan, "Bunu yapmadığımız sürece inanın hiç kimseyle tam bir iletişim tesis edemeyiz. Filistin'i, Gazze'yi, alevler içindeki Kudüs'ü görmeyen, görmezden gelen bir göz âmâdır. Suriye'yi, Suriye'de her gün oluk oluk akan kanı söylemeyen bir dil kelimesizdir, cümlesizdir, ifadesizdir. Yoksuluğa, dünya üzerindeki her türlü adaletsizliğe etnik köken ayrımı yapmadan dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan ulaşamayan her türlü iletişim yarımdır, eksiktir." dedi. nbsp;
Başbakan Erdoğan, "Ekranlarda Suriyeli çocuğu izlerken kanı, kurşunu, cansız bedeni görüyor ama acıyı, zulmü, adaletsizliği görmüyorsak, feryadı duymuyorsak, havadaki ağırlığı hissetmiyorsak, bu demektir ki biz aslında o ekranda hiçbir şeyi görmüyoruz." ifadelerini kullandı.


Erdoğan, insanoğlunu iletişim araçlarının köleliğinden kurtararak, araçları insanlara hizmetkar etmek zorunda olduklarını belirterek, "Aksi takdirde dünya üzerinde zulüm her geçen gün irtifa kazanırken bunlara karşı insanların körlüğü ve sağırlığı da çoğalacaktır." dedi. Erdoğan, iletişimin devletleri ve insanları birbirine yaklaştıran bir araç olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Medeniyetlerin birbirinden uzaklaştığına seyirci kalmamak, medeniyetleri birbiriyle buluşturmak, tanıştırmak mecburiyetindeyiz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...