Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muradiye Medresesi 'Kur'an-ı Kerim ve Hat Müzesi' olacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muradiye Medresesi 'Kur'an-ı Kerim ve Hat Müzesi' olacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak ziyarete açılan Muradiye Külliyesi'nin bir halkası olan Muradiye Medresesi, Kur'an-ı Kerim ve Hat Müzesi olarak kente kazandırılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak ziyarete açılan Muradiye Külliyesi'nin bir halkası olan ve yüzyıllarca ilmi çalışmaların yapıldığı 6 asırlık Muradiye Medresesi, Kur'an-ı Kerim ve Hat Müzesi olarak kente kazandırılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuyla ilgili açıklamasında, müze için çok sayıda doküman ve yazma eserin toplanmaya başladığını belirtti. 

Muradiye Medresesi'ndeki restorasyon çalışmalarının devam ettiğini bildiren Altepe, "Muradiye Külliyesi'ni Kur'an-ı Kerim ve Hat Müzesi olarak Bursa'ya kazandırıyoruz. Böylece Muradiye Külliyesi'nin en önemli ve son parçası olan ve restorasyonu devam eden 6 asırlık Muradiye Medresesi, yüzyıllarca ilmi çalışmalara ev sahipliği yaptığı gibi aslına uygun olarak işlevlendirilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...