Yenikapı Meydanı KRUVAZİYER turizme açılsın

Düzenleyen:
Yenikapı Meydanı KRUVAZİYER turizme açılsın

Ekonomi Haberleri

İstanbul'da liman kapasitesinin daraldığını vurgulayan TÜRSAB, Yenikapı Miting Meydanı'nın bir bölümünün bu maksatla kullanılmasını teklif etti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), terör olayları ve Rusya krizinin etkisiyle zor dönem yaşayan sektöre ilişkin çözüm önerilerini hazırladı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy imzasıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a gönderilen raporda şu önerilere yer verildi:
- Devlet ve özel sektör iş birliğinde yurt dışı tanıtım kampanyaları gerçekleştirilmeli, agresif bir reklam atağına geçilmeli. İç pazarı hareketlendirmek için de erken rezervasyon kampanyası etkili yapılmalı.
- Kruvaziyer turizminin desteklenmesi için daralan liman sahasına alternatif üretilmeli, Yenikapı Miting Meydanı'nın bir bölümü kruvaziyer limanı haline getirilmeli.
- Bütün turizm hizmetlerinde KDV oranının yüzde 8'e düşürülmeli, SGK primlerinde 2016 yılına özel indirim sağlanmalı. Muhtasar ve diğer vergi ödemelerinde 1 yıl erteleme sağlanmalı.
- Charter'lara verilen destek Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kapsamalı. Turizm taşımacısına ÖTV'den muaf mazot kullanımı sağlanmalı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...