Avrupa katliamdan değil göçten endişeli

Düzenleyen:
Avrupa katliamdan değil göçten endişeli

DÜNYA Haberleri

AB Komisyonu İnsani Yardım Sorumlu Üyesi Stylianides “Yeni göç dalgası olmasından korkuyorum” derken AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Hahn, “Türkiye sınırlarını açmalı” şeklinde konuştu.

Rusya’nın, Cenevre’de Suriye krizine çözüm görüşmelerinin başladığı geçen pazartesiden bu yana özellikle Halep’in kuzeyine düzenlediği ağır bombardıman ve Beşar Esad rejiminin eş zamanlı saldırılar başlatmıştı. Halep merkezdeki rejim güçlerinin muhaliflerin koridorunu yararak batıda kuşatma altındaki Nubul ve Zehra beldelerine ulaşmasıyla Halep merkezle Türkiye bağlantısı kopmuştu. Katliamdan kaçanlar ise Türkiye sınırına akın etmiş ve bu da yeni bir göç dalgasını tetiklemişti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan AB Komisyonu’nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, bölgede yaşanacak katliamdan değil; göç dalgasından korktuklarını belirtti. Çatışmaların yeni göç dalgası meydana getireceğini belirten Stylianides bundan endişeli olduklarını bildirdi.

HAHN, TÜRKİYE’YE AKIL VERDİ!
Bu arada AB Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ise, 2.5 milyon Suriyeliyi barındıran Türkiye’ye mülteci çağrısı yaptı. Türkiye’nin Halep’teki gelişmeler üzerine Suriye’den kaçan mültecileri alması gerektiğini belirten Hahn şöyle konuştu: “Türkiye, Kilis ve Öncüpınar sınır kapılarını kapattı. Bu, doğru değil. Rus hava saldırısı sırasında 40 bin sivil Suriyeli bu hudut kapılarında Türkiye’ye girebilmek için bekliyor. Bu mültecilerin Türkiye’ye alınması gerekir çünkü Cenevre Sözleşmesi hâlâ geçerli” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...