Tabutlu tehdit!

Düzenleyen:
Tabutlu tehdit!

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, terör örgütü DAEŞ’e karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona, kara kuvvetleriyle katılmaya hazır olduğunu duyurması bölgede yeni bir gerilime yol açtı.

Suudi Arabistan’ın ardından Körfez ülkesi Bahreyn de muhtemel kara harekâtına asker verebileceğini duyurdu. Açıklamalara ilk tepki İran’dan geldi. Devrim Muhafızları Başkanı Muhammed Ali Caferi, Riyad yönetiminin Suriye’de bir kara harekâtı düzenlemek için cesaretinin olmadığını söyledi. Caferi, “Suudiler böyle bir iddiada bulundu ama bence böyle bir cesaretleri yok. Onlar oraya asker gönderdiği taktirde bu Suud’un tabutuna çaktığı son çivi olur” ifadelerini kullandı. İran’ın ardından Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’den açıklama geldi. Muallim, uluslararası koalisyona muhtemel kara harekâtında destek vermeye hazır olduğunu açıklayan Suudi Arabistan’a cevap vererek, “Suriye’ye girecek herhangi bir yabancı asker tahta tabutla ülkesine döner” dedi. Tehditlere rağmen Suudi Arabistan’ın kara harekatı için 150 bin kişilik bir ordu hazırladığı öne sürüldü. CNN Arabic’in haberine göre ağırlıklı olarak Suudi Arabistan askerinden oluşan kuvvetin içinde, Mısır, Sudan ve Ürdün’den de önemli sayıda asker bulunacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...