Davutoğlu: İstikrar sürecek

Düzenleyen:
Davutoğlu: İstikrar sürecek

GÜNDEM Haberleri

“Önümüzdeki 4 yıl tekrar tekrar seçimin yaşanmadığı istikrarlı bir 4 yıl olacak. Bu istikralı dönemi en iyi şekilde değerlendirmekte fayda var.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kazakistan ziyareti kapsamında katıldığı “Mukim Türk İş Adamları ile Değerlendirme Toplantısı”nda, 1 Kasım seçimlerinin ardından istikrarlı bir döneme girildiğine dikkat çekerek, “Bu istikralı dönemi en şekilde değerlendirmekte fayda var. Önümüzdeki 4 yıl tekrar tekrar seçim yaşamadığı istikrarlı bir 4 yıl olacak” dedi. Davutoğlu, iş adamlarının Kazakistan’da Türkiye’yi temsil ettiğini ve iki ülke arasında köprü görevi gördüğünü belirterek şöyle konuştu:  “Kazakistan ile dostluğumuzun birkaç önemli vechesi var. İkili ilişkilerle olan sağlam temel yanında ekonomilerimiz birbirini tamamlayan ekonomiler. Birbiriyle rekabet eden ekonomiler değil. Birbirini tamamlama ilişkisi bağlamında Türkiye’nin 20 milyara yaklaşan Kazakistan’da müteahhitlik hizmeti aldığını vurguladığımızda Kazakistan’ın inşasında inşaat firmalarımızın yaptığı katkıyı görmemek mümkün değil. Aynı şekilde Kazakistan’ın enerji üreten ve enerji kaynağı olması ve Türkiye’nin enerji tüketen ve enerji açığı olması da ülkelerin ekonomik potansiyellerini tamamlayıcı mahiyetini ortaya koyuyor. 
Gerek Başbakan gerekse Cumhurbaşkanı ile yaptığımı görüşmelerde 3.4 milyar civarındaki ticaret hacmimizin yetersizliği konusunda mutabık kaldık. Geçen sene biraz da emtia fiyatlarındaki düşüşün de etkisiyle ticaret hacminde birazcık daralma söz konusu oldu. Ülkelerimiz arasındaki yoğun ilişkinin getirdiği olumlu atmosferi de kullanarak bu ticaret hacmini önce 5 sonra 10 milyar dolara çıkarılması konusunda her iki ülkenin çok kuvvetli bir siyasi irade sahip olduğunu ifade etmek isterim”. 

78 MİLYON KAZAK’TAN SELAM GETİRDİM
Nazarbayev’e, Turgut Özal ile yaptığı ilk görüşmeyi hatırlatan Davutoğlu, “Türkiye’de kaç Kazak var, sorusuna Sayın Özal o zaman ‘Ben dahil 70 milyon Kazak var’ demişti. Nüfus sayımını yeni yaptık. Şimdi de ben dahil 78 milyon 600 bin Kazak’tan size selam getirdim” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...