Kırık kalp kart düşmanı

Düzenleyen:
Kırık kalp kart düşmanı

YAŞAM Haberleri

Stres, kızgınlık ve duygusal acı arttığında, olan kredi kartına oluyor. Kavga ve ayrılık sonrasında, bir anda yapılan alışverişin ortalaması 190 lira. Üst limit ise binlerce lirayı bulabiliyor...

CANAN ERASLAN - KADIN DÜNYASI / Size hiç "Sen git biraz stres at" diyen oldu mu? Peki "stres at" diyen kişi, kredi kartını da verdi mi tavsiyesinin yanında?
Verdi de ne oldu? Pişman ettiniz mi mesela, hem tavsiyeyi hem kartı verdiği için?
Evet, konumuz alışveriş ve ruh hâli arasındaki ilişki...
Birçoğumuz yaşayarak biliyoruz ki alışverişe çıkarken içinde bulunduğumuz ruh hâli, faturanın tutarını doğrudan etkiliyor.
Bunu hepimiz biliriz de, kendimizi frenlediğimizi, frenleyebileceğimizi düşünürüz. Başardığımız da vâki elbette ama galip gelen şişmiş faturalar olur hep.
Evet, ruh hâli, cüzdan veya kredi kartı arasındaki 'ilişki durumu' bir araştırmaya da konu olmuş.
Bu araştırmaya göre kadınlar en fazla alışverişi, ayrılıkla biten ilişki sonrasında yapıyor. Böyle günlerde alışverişte harcanan paranın ortalaması yaklaşık 190 TL'yi bulabiliyor.
Can sıkıntısı, bir arkadaşla tartışma, iş yerinde kötü geçen bir günün ardından gidilen AVM'de ya da internette alışveriş ise bir seferde 110-125 liraya patlıyor. Elbette bu rakamlar ortalama tutarlar... Eşine mümkün olan en fazla 'maddi' zararı vermek isteyen kadınların, biraz da kredi kartı limitiyle bağlantılı alışverişleri binlerce lirayı da bulabiliyor. Stres atmak, rahatlamak için alışverişe çıkan erkek sayısı da az değil ama onlar kendi kartlarını kullandıkları için kendilerini daha kolay frenleyebildiği de görülüyor.
Alışveriş alışkanlıklarını bütün dünyada takip eden ve ülkemizde de çalışmalar yapan Avantajix.com'un kurucu ortağı Güçlü Kayral, söz konusu araştırmaya katılan 2 binden fazla kadının ayrılıkla biten bir ilişki sonrası daha fazla dışarı çıkıp, mutsuzluklarını bastırmak için giyim ve ayakkabı aldığını gördüklerini söyledi. Sıkıntıyı bastırmak için alışverişe çıkan erkekler ise daha çok parfüm, giyim, ayakkabı ve teknolojik ürüne yöneliyor.
Kırık kalp kart düşmanı
Maaşını alan hemen alışverişe koşuyor
Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri, 10 kadından 9'unun, ruh hâlinin alışveriş kararını etkilediğini kabul etmesi. Peki, kadınlar alışverişe ne için çıkıyor?
- Katılanların yüzde 56'sı zor bir gününün ardından alışverişten kaçınıyor. Çünkü "gidersem çok harcarım" bilincindeler.
- Deneklerin yüzde 53'ü de "olsun, alışveriş yapayım da neşem yerine gelsin" diyor.
- Üçte birlik kesim, sırf vitrin gezmek ve can sıkıntısını gidermek için alışverişe çıkıyor.
- Yüzde 28'lik bölüm, maaş aldığı zaman doğru alışverişe koşuyor.
- Bir ayrılık sonrası alışverişe çıkanlar yüzde 17, iş yerinde kötü bir gün sonrası harcama yapanlar da yüzde 12'lik kesimi oluşturuyor.

Hangi sıkıntıyla ne kadar harcadık?
- Ayrılık sonrası: 190 TL
- Can sıkıntısı: 125 TL
- Maaş alınca: 175 TL
- İşte kötü gün: 110 TL
- Vitrin gezerken: 130 TL

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...