Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akhisar 5 maç sonra döndü!

Düzenleyen: / Kaynak: Sporx
Akhisar 5 maç sonra döndü!

SPOR Haberleri  / Sporx

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Turkcell Haftanın Maçı'nda kazanan 2-1'lik skorla Akhisar oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 20. hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor ile Trabzonspor kozlarını paylaştı..

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Turkcell Haftanın Maçı'nda kazanan 2-1'lik skorla Akhisar oldu ve 5 hafta sonra ligde galip geldi.

Akhisar'da savunmanın önemli ismi Douglao, 8. dakikada maçın açılış golünü atarken; Trabzonspor'da Muhammet Demir bu gole 14. dakikada cevap verdi. 80. dakikada Rodallega penaltıdan skoru belirledi...

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda, (1 Şubat), Trabzonspor'a 1-0 yenilen Akhisar Belediyespor bu galibiyetle rövanşı bir hafta içinde almış oldu.

Öte yandan Trabzonspor'da Douglas, 87. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından takımını 10 kişi bıraktı. Alınan bu sonucun ardından Akhisar puanını 33 yaparken, Trabzonspor 24 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Akhisar deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak. Trabzonspor sahasında Kayserispor'u ağırlayacak.

MUHAMMED'LE BOSİNGWA İLK DEFA
Trabzonspor'un ara transferde kadrosuna kattığı Gaziantepsporlu Muhammed Demir ile Portekizli Jose Bosingwa, ilk kez formayı giydi. Geçen sezon da Trabzonspor'da görev almasına rağmen yaşadığı ciddi sakatlıklar yüzünden bu sezon başında Trabzonspor'la yollarını ayıran Bosingwa 270 gün sonra yeniden formasına kavuştu. Tecrübeli futbolcu son maçını 12 Mayıs 2015'te Bursaspor'a karşı oynamıştı.

GÜRAY OYNAYAMADI
Trabzonspor'un Akhisar Belediyespor'dan renklerine bağladığı sol kanat oyuncusu Güray, Manisa'daki karşılaşmada eski takımına karşı forma giyemedi. İki takım arasında geçen hafta Trabzon'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında talihsiz bir sakatlık geçiren Güray'ın kolu çıkmıştı.

AKAKPO KADRODA
Teknik direktör Hami Mandıralı, 1461 Trabzon'dan kiralanan Akakpo'yu da 18 kişilik kadroya dahil etti. Konuk takımda cezalı Cavanda'nın yanı sıra sakatlıkları süren Mehmet Ekici, Oscar Cardozo, kaleci Onur ve Aykut da forma giyemedi.

VAZ TE YEDEK
Akhisar Belediyespor'un transferin son gününde İngiltere'nin Charlton Athletich takımından renklerine bağladığı Ricardo Vaz Te, karşılaşmaya yedekler arasında başladı. Geçen sezon yarım devre Akhisar Belediyespor'da oynadıktan sonra İngiltere'ye dönen Portekizli futbolcu, 254 gün sonra yeşil siyahlı formayı yeniden giydi.

MUĞDAT KULÜBEDE
Akhisar Belediyespor'un yeni transferlerden Muğdat ve Soner de yedek soyunurken, Alper 18 kişilik kadroda yer bulamadı.

1500 AKHİSARLI 1000 TRABZONLU TARAFTAR MAÇI İZLEDİ

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 1500 Akhisarlı futbolsever takip ederken, 1000'e yakın Trabzonsporlu taraftar takımlarına destek verdi.

AKHİSAR GOLÜ ERKEN BULDU

Seyircisi önünde oynayan Akhisar 8. dakikada Douglao ile fileleri sarstı. Sol kanattan kullanılan kornerde Merter arka direkte topu kaleye gönderdi. Kale ağzında boş pozisyonda bulunan Douglao son olarak topa dokundu ve takımını öne geçirdi. İlk 10 dakikada adeta rakibini sahasına hapseden Akhisar planladığı gibi erken bir gol buldu.

MUHAMMET İLE EŞİTLİK GELDİ

Trabzonspor, Gaziantepspor'dan transferi Muhammet Demir ile 1-1'lik eşitliği buldu. 15. dakikada sol kanattan gelen ortayı Douglas ceza sahası içinde indirdi. Pozisyonu iyi takip eden Muhammet kale ağzında net bir vuruşla topu ağlara yolladı.

İlk yarının son bölümünde Trabzonspor'da Muhammet kendisine yapılan faul sonrası çok sinirlendi. Yedek kulübesi önünde yer kalan Muhammet'i Hami Mandıralı sakinleştirdi.

İNANILMAZ GOL KAÇTI...

Maçın ikinci devresinde her iki takım da golü bulmak için istekliydi... 59. dakikada inanılmaz bir gol kaçtı... Marin soldan ortaladı. Muhammet Demir, Ibrahimovic vari bir topuk vuruşu yaptı. Lukac parmaklarının ucuyla golü engelledi

Daha sonra takımlar hücum yönünde tkisiz kaldı, maç orta alan mücadelesi şeklinde sürdü.

AKHİSAR PENALTIDAN ATTI, KIRMIZI...

Ev sahibi Akhisar'da Hugo Rodallega, 79. dakikada Douglas'ın hamlesi sonucu yerde kaldı... Topun başına geçen Rodallega topu ve Esteban'ı ayrı köşelere gönderdi.

Mücadelenin 87. dakikasında Trabzonspor'un savunmacısına kırmızı çıktı. Sözlü bir ifade kullandığı belirtilen savunmacı soyunma odasına gönderildi. Zorlu maçta kazanan Cihat Arslan'ın takımı Akhisar oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sporx
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...