Spekülatörler soğanı saklıyor

Düzenleyen:
Spekülatörler soğanı saklıyor

Ekonomi Haberleri

Amasyalı üreticiler, "Türkiye'ye yetecek soğan depolarda mevcut. Bu işin ticaretini yapanlar ellerindeki soğanı satmak istemiyor" diyor 

Kilogram fiyatı bir ara 30-35 kuruşa kadar gerileyen soğanın, marketlerde bugün 3.5 liraya satılması yine gıda spekülasyonunu gündeme getirdi. Amasya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baş, illerinde soğan rekoltesinin geçen yıla göre iki kat arttığını söyledi. Baş, "İl genelinde geçen yıl 200 bin ton olan üretimimiz, 400 bin tona çıktı. Ancak belirli bölgelerde soğanda görülen pembe kök hastalığı sebebiyle fiyatlar arttı. Üreticiden kilogramı 1 lira 80 kuruşa çıkan kuru soğanın hal fiyatı 2 lira 20 kuruş. Marketlerde ise 3.5 liraya kadar çıkıyor" dedi. Oluzlu Tarım İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Çelik ise şunları söyledi: "Elimizdeki soğanın satışını hiç durdurmuyoruz ancak bu işin ticaretini yapan kişiler çeşitli söylentilerle, spekülasyonlarla fiyatları artırıyor, ellerindeki soğanı satmak istemiyor. Soğan fiyatlarını daha da yükseltmek için depolarda soğanın kalmadığını söylüyorlar ama Türkiye'ye yetecek soğan depolarda mevcut. Soğan fiyatlarının bu kadar yükselmesi çiftçinin işine yaramıyor, asıl parayı aracılar kazanıyor.Çiftçilerin bilinçli olması gerekiyor. Spekülatörlere meydanı bırakmaması lazım."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...