Krediyi İstanbul çekti takibe Ankara düştü

Düzenleyen:
Krediyi İstanbul çekti takibe Ankara düştü

Ekonomi Haberleri

Kişi başına düşen kredi tutarında 40 bin 743 lirayla İstanbul birinci oldu. Takipteki alacakta ise bin 348 lirayla Ankara başı çekti...

Türkiye'de geçen yıl kişi başı nakdi kredi kullanımında İstanbul başı çekerken, kişi başına takipteki alacakta Ankara ilk sırada yer aldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre; kişi başına nakdi kredi kullanımında 40 bin 743 lirayla İstanbul zirveye yerleşti. Onu 37 bin 371 lirayla Ankara takip etti. Bankaların takipteki alacak tutarında ise başkent, bin 348 lirayla birinci oldu. Onu bin 46 lirayla İstanbul izledi. Bu arada 2015 yılında bankaların şube sayısı İstanbul'da 3 bin 505'e ulaşırken; 10 şubeyle Bayburt, 12 şubeyle Kilis, 13 şubeyle Ardahan, 14 şubeyle Hakkari, Iğdır ve Tunceli, 15 şubeyle Bingöl şube sayısının en düşük olduğu iller olarak sıralandı. Şubeye düşen nüfusun en yüksek olduğu il ise 24 bin kişi ile Muş oldu. Bu oranın en düşük olduğu şehir, 4 bin 101 ile İstanbul... Kişi başı tasarruf tutarında da İstanbul 21 bin 538 lirayla zirveyi kaptırmadı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...