Kerry ile 2 haftada 6. temas

Düzenleyen:
Kerry ile 2 haftada 6. temas

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşıyla bir defa daha Suriye’deki gelişmeleri değerlendirdi

Buket Güven ANKARA
Türkiye ile ABD arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2 hafta içinde tam 6 defa ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü. Son görüşmede iki bakan, Suriye’deki yeni gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Çavuşoğlu, Kerry’e, ABD Başkanı Obama’nın Özel Temsilcisi Mbrett McGurk’un, Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği PYD’nin silahlı unsuru YPG’nin Sözcüsü Polat Can ile görüşmesinden duyulan rahatsızlığı iletti. Türkiye için PKK ne ise Suriye’deki uzantısı olan PYD ve YPG’nin de aynısı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, ABD’nin PYD için gönderdiği silahların PKK tarafından kullanıldığını anlattı ve ABD’nin “müttefikliğin gereğini yerine getirmesi gerektiği” mesajını verdi. 
SURİYE İÇİN GÖZLER MÜNİH’TE
Bu arada Suriye’nin geleceği 25 Şubat’a ertelenen Cenevre toplantısının ardından Münih’te masaya yatırılacak. Perşembe günü yapılacak “Suriye Uluslararası Destek Grubu” toplantısında Çavuşoğlu, Türkiye’nin görüşlerini bir defa daha aktaracak. Zirve, “Suriye’de 6 ay içerisinde bir geçiş hükümeti kurulmasını, yeni bir anayasa hazırlanmasını ve 18 ay içerisinde seçimler yapılmasını” karara bağlayan 2. Viyana toplantısının devamı niteliğini taşıyor. Rusya ise, Münih toplantısında, Türkiye’nin veto ettiği PYD’nin, bundan sonraki Cenevre toplantısına dahil edilmesi için lobi yapacak. Çavuşoğlu’nun, Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor. Çavuşoğlu, “Türkiye, terörle bağlantısını sürdürdüğü sürece, PYD ile aynı masaya oturmaz ve sınırlarını ne pahasına olursa olsun korur” mesajını verecek. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...