Örgüte rapor hazırlarken yazar olmuş

Düzenleyen:
Örgüte rapor hazırlarken yazar  olmuş

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Polise roman türünde kaleme aldığı eserlerle Türkiye’de en çok satan yazarlar listesinde yer alan Ahmet Ümit, yazarlığını 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren’e borçlu olduğunu söyledi.

Konak Belediyesi’nin Kitap Kokusu etkinliğinde konuşan Ümit, yazarlık serüvenini şöyle anlattı: “Benim yazar olmam tesadüftür. Yazar olmamı ve polisiye türde yazmamı Kenan Evren sağlamıştır. 12 Eylül zamanında bir askerî diktatörlüğe ‘hayır’ diyen, antifaşist gençlerdik ve bir arkadaşımız tutuklanmıştı. Üyesi olduğum örgüt benden bir rapor hazırlamamı istedi. Bir yıllık bir hikâye yazdım ve bu hikâye 40 ayrı dilde yayınlandı. İşte o zaman ‘benden yazar olabilir mi acaba?’ dedim. Yazarlığım böyle başladı. Polisiye yazmak için de yola çıkmadım. Kişisel tarihimde yaşadığım olaylar bu türde yazmama sebep oldu. Kendi kültürümden yola çıkarak evrensel olanı yazdım. Polisiye yazdım ama farkımı koydum ve bunu yaparken bu topraklar bana yardım etti.” O dönem, sol örgütler içinde yer alan Ahmet Ümit, bugün de muhalif çizgide. Hatta Ümit’in devleti katil ilan eden akademisyenlere destek çıkan edebiyatçılar arasında ismi zikredildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...