Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esed güçleri Dareyya'yı geri almaya hazırlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Esed güçleri Dareyya'yı geri almaya hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Şii milis güçler ve Rusya destekli Esed güçlerinin Şam'ın Dareyya ilçesini muhaliflerden geri almaya hazırlandığı belirtildi.

Dareyya Enformasyon Merkezi Müdürü Husam Ahmed, "Esed rejimi, Dareyya'ya saldırmak için yüzlercesi Şii milislerden oluşan yaklaşık bin 500 savaşçı topladı" dedi.

Ahmed, ilçenin batısında 12 Rus subayın bu operasyonu kontrol ettiğini ve keşif uçuşlarının yapıldığını kaydetti.

12 bin kişi kuşatma altında

İlçede yarısı çocuk 12 bin kişinin kuşatma altında yaşadığını kaydeden Ahmed, bu kişilerin akıbetlerinin bilinmediğini aktardı.

Esed güçleri ve ortaklarının kenti kontrol altına alması halinde tam bir katliam yaşanacağını kaydeden Ahmed, "Esed güçleri yeni Rus tankları kullanmaya başladı. Muhalifler bunlardan birini 5 RPG tipi tanksavarla vurdu ancak tankta hiç bir hasar oluşmadı" diye konuştu.

Dareyya Enformasyon Merkezi verilerine göre, Dareyya ilçesi 2012'den beri birçok kez Esed güçlerinin saldırısına uğradı ve şimdiye kadar ilçeye 6 bin 112 varil bombası atıldı. Kentin yüzde 80'i yıkıldı, halkın yüzde 90'ı göç etmek zorunda kaldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...