Iraklı vekil Türkiye’yi hedef aldı, 'Savaşabiliriz'

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Iraklı vekil Türkiye’yi hedef aldı, 'Savaşabiliriz'

DÜNYA Haberleri  / DHA

Irak parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu, Türk askerlerinin 'Irak topraklarından ancak askeri bir harekatla çıkacağını, direniş güçlerinin de bu işgale karşı savaşmaya ve Irak’tan çıkarmaya hazır” olduğunu belirtti.

Irak parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu, “işgalci” olarak nitelediği Türk askerlerinin “Irak topraklarından ancak askeri bir harekatla çıkacağını, direniş güçlerinin de bu işgale karşı savaşmaya ve Irak’tan çıkarmaya hazır” olduğunu belirtti. Komisyon üyesi Falih Elhazali yaptığı bir açıklamada Irak’ın diplomatik ve hukuki yolları denediğini, Güvenlik konseyine şikayetini ilettiğini fakat hala “Türklerin Irak’ın kuzeyinde toprak işgal ettiklerini” söyledi. Hazali, çözümün askeri harekat olduğunu savunarak Haşd Şabi olarak adlandırılan gönüllü askerlerin bu görev için hazır olduklarını, savaş seçeneğinin Irak hükümetinin takdirinde olduğunu açıkladı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...