Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kürt iş adamından Sur’da görev yapan polise yardım

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kürt iş adamından Sur’da görev yapan polise yardım

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul’da yaşayan Erzurumlu Kürt kökenli bir iş adamı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’ya yönelik devam eden operasyonlarda zor şartlar altında görev yapan polislere yardım malzemesi gönderdi.

İstanbul’da yaşayan Erzurumlu iş adamı Ömer İlhan, gazete ve televizyonlarda Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olayları görünce, bölgede zor şartlar altında terör örgütü PKK ile çatışan polislere yardımcı olabilmek adına harekete geçti. Bomba ve silah seslerinin gece gündüz yükselmeye devam ettiği Sur’da görev yapan polislerin yanında olduğunu göstermek isteyen İlhan, yardım amaçlı neler yapabileceği konusunda Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçti. Ömer İlhan, bölgede terör örgütü PKK ile zor şartlar altında çatışan polislerin ne tür yardım malzemesine ihtiyacı olduğu konusunda Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden bilgi aldı. İş adamı İlhan, edindiği bilgi doğrultusunda bölgede görev yapan polisler için içerisinde çorap, iç çamaşırı gibi yardım malzemelerinin bulunduğu çok sayıda koli hazırladı. Hazırlanan yardım kolileri Sur’da görev yapan polislere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

“PKK’YI BİTİRMEK AMACIYLA YAPILAN OPERASYONLARA DESTEK VERİYORUM”
Polis ve askerin bölgede yaptığı operasyonlara destek verdiğini kaydeden Ömer İlhan, “PKK’yı bitirmek amacıyla yapmış oldukları operasyonlara Kürt olarak tam destek veriyorum. Askerin ve polisin yanında olduğumuzu bilmelerini istiyorum” dedi. PKK’nın bölgede Kürtlere baskı yaptığını belirten İlhan, Kürtlerin, Türkiye Cumhuriyetinin yanında olduğunu söyledi. İş adamı İlhan, “Sur’da güvenlik güçlerimiz zor şartlar altında operasyon yapıyor. Bunların ihtiyacı olduğunu düşünerek bu malzemeleri gönderiyorum. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçtim. Bu tip malzemelere ihtiyaç olduğunu söylediler. Her zaman Türk askeri ve Türk polisinin yanındayız” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...