Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan talimatı verdi, harekete geçildi!

Düzenleyen:
Erdoğan talimatı verdi, harekete geçildi!

GÜNDEM Haberleri

Karadeniz bölgesine yönelik turizm çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doha’da yaptığı gezi sonrası Körfez ülkelerinin Türkiye’ye yoğun ilgi gösterdiğini ve Karadeniz’e yönelik acil eylem planının hayata geçirilmesi konusunda talimat verdiğini vurguladı.

Bakan Ünal, buradan hareketle 1 aylık yoğun bir çalışma yaptıklarını ve Karadeniz Bölgesi'nin turizmini geleceğe taşımak ve sürdürülebilir kılmak için kapsamlı bir paket hazırladıklarını kaydetti. Kültür Bakanlğı tarafından Karadeniz turizminin değerlendirildiği çalıştayda konuşan Bakan Ünal, Rusya ile krizden etkilenen Antalya turizmine EXPO-2016 ile yeni bir ivme kazandırmayı amaçladıklarını da söyledi. Bakan Ünal, Türkiye'ye 4.5 milyon Rus turist geldiğini, bunların yüzde 75'in Antalya'ya gittiğini belirterek "Antalya Rus turizmine bağımlı hale geldi maalesef. Hiçbir bölgemiz sadece bir pazarın bağımlısı haline gelmemeli. Antalya ile ilgili EXPO-2016 kaldıracını kullanacağız. EXPO biliyorsunuz olimpiyatlardan daha etkin bir organizasyon. 2016 döneminde Rus turist sayısındaki azalmayı telafi edeceğiz. Ondan sonraki zaman diliminde de pazarımızı çeşitlendireceğiz. Karadeniz'de de bu hataya düşmemek için yola çıkarken, master planı yaparken, ürün çeşitliliğini ve pazar çeşitliliğini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

KARA PROGANDA

Türkiye'nin turizmine dönük saldırının temel taşıyıcılarından bir tanesinin de paralel yapı olduğunu kaydeden Bakan Mahir Ünal "130 ülkede faaliyet gösteren bu yapı bulunduğu her ülkede bize karşı kara propaganda yapıyor" dedi.

KRUVAZİYER TURİZMİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Bakan Ünal "Mera vasıflı alanları turizme kazandırmak ve yaylaların korunabilmesi için planlı gelişim sürecini başlatacağız. Konaklama sürelerini artrmak için alternatif turizm kollarını destekleyeceğiz. Kruvaziyer turizminin altyapısını yaygınlaştıracağız" dedi.

İKİNCİ DURAK EGE

Turizm danışma bürolarını yeniden yapılandıracaklarının bilgisini veren Bakan Ünal, sadece Trabzon ve Ordu'da bulunan büroların bütün illerde açılacağını söyledi. Buralarda İngilizce ve Arapça bilen personellerin istihdam edileceğini aktaran Ünal "Bölgeye yönelik pazar çeşitlendirmesine gideceğiz. Avrupa ve Uzakdoğu'dan turist getirmek için tanıtım faaliyetleri yürüteceğiz. Bu çalıştayların tüm bölgelerde yapılacağını aktaran Bakan Ünal "İkinci durağımız Ege olacak"diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNE ÖNEM VERİLECEK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, turist sayısında dünya genelinde altıncı, turizm gelirlerinde ise 12'inci sırada yer alan Türkiye'nin dünya turizm pastasından aldığı payı artırması gerektiğini söyledi. İnşaattan mobilyaya 54 sektöre dolaylı yoldan katkı sağlayan Türk turizm sektöründen 1 milyon kişinin ekmek yediğini anlatan Bakan Ağbal "Ayrıca cari açığımızın yüzde 65'ini turizmle finanse ediyoruz. Bu nedenle turizmi yeni alanlarla çeşitlendirmemiz gerekiyor. Turist başına 750 dolar olan turizm gelirimizi artırmalıyız. Bunun için de sağlık turizmi gibi yüksek katma değerli turizm çeşitlerini geliştiriyoruz. Hükümetimizin dönüşüm programında sağlık turizmi önemli yer teşkil ediyor " dedi. 

(Star)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...