Cizre'de çember daraldı: Sözde yöneticiler sıkıştırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cizre'de çember daraldı: Sözde yöneticiler sıkıştırıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon devam ederken, Sur ve Cudi mahallelerinde dar alana sıkıştırılan teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanıyor. Cudi Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmaya girenlerden ikisinin örgütün bölgedeki sözde yöneticilerinden olduğu öğrenildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" devam ediyor.
Cizre'de 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda 574 terörist etkisiz hale getirilirken, çoğu el yapımı patlayıcı ile tuzaklanan 678 barikat kaldırıldı, 242 çukur kapatıldı.
Terör örgütünün ağır darbe aldığı operasyonlarda güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeye doğru çemberi daraltarak ilerliyor. Bu kapsamda Cudi ve Sur mahallelerinde sıkıştırılan teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanıyor.
Söz konusu iki mahallede örgüt mensuplarınca kullanılan evlere sabah saatlerinde operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendi.
7 güvenlik gücü yaralandı
Güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada yaralanan 2 asker ve 5 polis memuru, Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.
2 sözde yönetici orada
Bu arada, Cudi Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmaya girenlerden ikisinin örgütün bölgedeki sözde yöneticilerinden "Amin Reşo" ve "Rozan" kod adlı teröristler olduğu istihbarat kaynaklarınca tespit edildi.
Dün 10 terörist öldürüldü
Öte yandan dünkü operasyonlarda Cizre'de 10 terörist öldürüldü. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 574'e yükseldi.
İlçede bir Biksi makineli tüfeği, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, bir M-16 piyade tüfeği, bir roketatar, bir tabanca, bir av tüfeği, üç el bombası, 114 Biksi fişeği, 212 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 36 M-16 piyade tüfeği fişeği, 31 tabanca fişeği, 29 av tüfeği fişeği, üç tabanca şarjörü, bir Kanas şarjörü, dört M-16 şarjörü, iki telsiz ele geçirildi. 17 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...