Kanal İstanbul için 5 güzergah var

Düzenleyen:
Kanal İstanbul için 5 güzergah var

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi için 5 güzergah üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Hiçbir güzergahı bugüne kadar resmen açıklamış değiliz” dedi.

Osman Çobanoğlu Ankara
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi için 5 güzergah üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Hiçbir güzergahı bugüne kadar resmen açıklamış değiliz” dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kanal İstanbul’un güzergahına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: “5 farklı güzergah üzerinde çalışıyoruz. Bölgede ‘buradan alırsanız kazançlı çıkarsınız’ diye spekülasyonlar oluyor.  TV reklamlarına bile konu oldu. Jeolojik etüdler, yer altı su kaynakları, doğal ve tarihi sit alanları bakımından çalışmalar sürüyor. Bir de çevresindeki imar planlaması olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’nin çalışması var. Dolayısıyla bu çalışmalar tamamlanmadan, kimse tasarrufta bulunmasın, hayal kırıklığına uğramasın.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...